Idag vet…vi

När vi åkte upp till mamma i måndags, så följde Niccolina med, och hon satt i baksätet och det luktade parfym…jag vände mig om och frågade om hon nu hade Georgio Armani på sig (då jag köpt den parfymen till henne från Spanien), hon svarade ja, varpå Åke vänder sig om och tittar på henne, lite utstuderat så där och vi, Nicco och jag, säger i munnen på varandra: Det är en parfym!!!

Ja, kanske inte så lätt att veta, för en karl. Och vi kom genast att tänka på det där projektet Nicco hade, för X antal år sedan, att intervjua några utvalda personer om Fairtrade, hon gav sig på att fråga sin pappa, och första frågan löd: Vad är Fairtrade? Åke svarar. En bräda. Brukar du köpa Fairtrade? Åke frågar: Är det inte en bräda? Hahaa…nä, han visste inte vad det var, och han var nog inne på att det skulle vara en typ av snowboard eller skateboard, idag vet han 😀

Men det är ju så där, ibland ser man märken, man lär sig dom, men man vet inte alltid vad dom står för, dom finns bara där.

Och då undrar jag nu om någon av er, har en Soda stream, och om ni läst på flaskorna man gör sitt bubbelvatten i, någon gång? Visste ni att det finns ett bäst före datum på dom? Kolla här:

003 005

Jag hade ingen aning om det, och jag googlade på ämnet och hittade följande på http://www.sodastream.se/sv/bottles Våra långlivade och återanvändningsbara flaskor har en livslängd på 3 år.

Jag köpte 2 blå flaskor och Tina köpte 2 rosa och för att vi skulle få lite variation så bytte vi en flaska var, med varandra, dom blå flaskorna ”går ut” i april 2015, ett halvår innan dom rosa…

Och det innebär att när vi köpte flaskorna ifjol, så var ett år redan förbrukat, och på dom andra, 1½ år, av 3, hm…kanske butikerna får lov att börja se efter vad det står för datum på dom så man inte köper en hyllvärmare som stått i nästan 3 år, eller ja, då borde ju garantin gälla, men hur kul är det om flaskan går sönder i apparaten? Det är väl som vanligt, vi kunder som är ålagda att veta och titta efter, men då ska man kanske ha en hum om det innan, det hade inte jag… men hey…nu vet jag 😀

Nu kaffe, sedan väcka upp Nicco som ska installera tågräls i munnen idag, sen är det jobb i eftermiddag…mycket nu. Ha det fint, allihop!

 

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Jan A

  Vi har ett annat fabrikat på bubbelmaskinen, där står det på flaskan, att man ska byta ut den då den börjar bli repig.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja det rimmar bättre, dom har förmodligen ett bäst före datum, för att friskriva sig själv.

 2. Marja Granqvist

  Jag köpte en Soda Stream på ICA Maxi, en flaska följde med och en annan köpte jag till. Jag har vridit och vänt på dem, men hittar inget bäst-före-datum. Känns lite mysko. Däremot hade jag min gamla maskin i flera år med samma flaskor och jag tänkte aldrig på att kolla datum på dem. 🙁
  Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hm…står det Soda stream på dom? Jag köpte min på MediaMarkt, samt blå flaskorna, tror Tina köpte rosa flaskor, på Coop, samma dag, men som sagt, hennes var 6 månader färskare. Knepigt! //Kram

   • Marja Granqvist

    Ja, det är Soda Stream. I dag tog jag fram förstoringsglaset och läste den pyttelilla texten längst ner. Min och max temperatur… inte diska i diskmaskin… och yippee, inte användas efter 04/2016. Tack, Maria för att du tog upp det <3
    Ha en fin helg! Kram

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Hahaa…vilken tur du hade då 🙂 Men jag ska kolla nästa gång jag ser flaskorna på affären, om det kan tänkas stå på kartongen, annars tycker jag att det är liiite fjuttigt, faktiskt, jag vill ju kunna se vilket ”bäst-före” datum, flaskorna har, innan jag köper dom. Ha en fin helg, du med Marja! //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.