Bussfrämmen

Midsommaraftonsmorgon…det är idag det. Vi fick hit några igår som ville låna bussen för en natt, Theresé, Anders och Sally. Tanken var att dom skulle sova över på hotell, efter vägen och sedan fortsätta direkt till Maltträsk idag men dom ändrade sig.

Åke fick sin kommande födelsedagspresent, 2 linnen och presentkort, jag fick dessa två, fina burkar:

Foto0116

Samt ett likadant presentkort:

Foto0117

100 dollar att handla på Summit för, inte illa alls 😀

Jag, Åke och Nicco satt ute och pratade igår kväll, i väntan på att dom skulle komma och lite pyssel med packning och så där, rätt var det är låter det något från luften eller tallen, och ner kommer det fågeldun svävade som ett litet snönedfall, hm…kanske dom har storstädning i tallen eller så var det nåt som flaxade förbi och släppte ner lite dunbolster, bara för att.

Så kom vi in på ämnet fåglar. Jag har en syster som värnar om alla djur och då hon var liten så skulle alla som nu dött, givetvis begravas. Det var allt från humlor till fåglar, ja, jag kom då ihåg att då jag var barn, så hämtade vi alltid lite grodyngel, var kul att se dom utvecklas.

Den här grodan, fick ben och svansen höll på försvinna och sen *pang* så dog den. Jag begravde den utanför min lekstuga. Sen kom nån kompis förbi och då grävde jag upp den igen, ville visa…(makabert egentligen) och då var ett ben borta. Pappa sa att det fanns djur som lever i jorden som förmodligen hittat grodliket, ja, jag vet inte, men tycks komma ihåg att det var en mindre, chockartad upplevelse…det var ju min groda.

Nu ska jag göra sallad…till 25 personer, sallad vi ska ha till det vi grillar ikväll, sen ska jag steka lite småbiffar att ta med till dagens lunch, som även kommer att bestå av skinka, rostbiff, potatissallad och brytbröd. Packa ihop våra sängkläder och vanliga kläder förstås… sen är vi nog klar att åka.

Här är lite bilder från tidigare midsommarfirande, och avslutar med att önska er alla en jätte trevlig midsommar, oavsett hur vädret kommer att bli!

2009

2009

2010

20102011 (Lainejaur/Malå)

20112012 (midsommarafton hemma, sedan Maltträsk)

DSC04237

2013

2012

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.