Övertid och undertid

God morgon! Lördagen ser ut att kunna bjuda på sol… igen, men ett molntäcke skymmer än så länge och det kan gärna få fortsätta göra det, om ni frågar mig, bara det är klart och fint till ikväll 🙂 Då ska vi nämligen plocka upp ”Kul-Janne” och Ingegerd, för vidare färd ner till Åheden, där Kerstin ska bjuda på middag, i Jannes stuga, det ni, går inte av för hackor.

Igår morse var det riktigt god morgon för Åke. Jag vaknade klockan 5, och hörde att han var inne i köket och kokade sitt jobbkaffe. Jag tänkte att nu är han tidig. Knep ihop ögonen igen några sekunder, öppnade dom, tittade på klockan ännu en gång och funderade om jag skulle kliva upp och fråga om han visste vad klockan var, han brukar nämligen göra det där, en timme senare.

Tvärresonerar med mig själv och kommer fram till att jag är så trött och han kommer förmodligen säga att det var så varmt och han hade inte kunnat somna om, så jag stänger mina blå, och somnar om.

Igår kväll fick jag höra att ingenting hade stämt för honom, det tog en hel timme innan han begrep att han stigit upp en timme för tidigt, trots alla klockor han tittade på, lite trafik var det ute, bara några få snubbar på jobbet, nä, han fick det inte att gå ihop, men till slut så… 😀 Det kan man väl kalla för att jobba på ”under”tid. Undrar om det ger lika mycket som övertid, hm?

Jag och chefen satt och kollade på en skata som roade sig ute på baksidan:

Foto0205 Foto0206

Vilken klätter Kalle, satt som en fladdermus ibland, och började sedan hacka på grannens utemöbler, han trodde nog han skulle hitta nåt gott i stoppningen, eller kanske han ville ha med något mjukt, hem till sin fru.

Fåglar är roliga att titta på, dom kan konsten att roa, ibland. Och nu ska jag roa mig med frukost och sedan piper jag iväg och ser hur snabbt den här dagen kommer att passera. Ha det gott, allihop!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.