Se, höra, tala!

Freja kommenterade mitt inlägg och skrev att hon via sitt jobb, fått sitta med i telefonmöten, och det är inte det lättaste. Då kom jag ihåg, att jag pratat om detta tidigare, säg en sån sak som att vara blind, och sitta med i ett gäng som pratar med varandra. Det borde ju vara minst lika svårt, att komma in och sedan vidareutveckla samtalsämnet, om man tänker på hur man själv gör.

Man tittar ju på en person, om det är just den personen man vill få in i samtalet, och även om man är tio stycken, så gör man nog så då man lämnar över ordet, man använder sina ögon. Och visst, man kan ju säga namnet och ställa en fråga, ja vad tycker du, Anna, men det skulle ju också börja låta konstigt om man satt så, hela tiden.

Å andra sidan, vad vet man…det jag tänkte specifikt på, var just en man som blev blind, på äldre dagar, och det är ju en jättestor skillnad, jämfört med om man var född, blind, då faller sig saker mer naturligt. Han satt med oss några gånger, på ”gammgården” och det var svårt att få med honom i samtalen, och vice versa, då han hade ordet, så var det ingen annan som tog någon plats, det blev verkligen onaturligt.

Men det där beror ju säkerligen också på hur många man är, och i vilket syfte man sitter och pratar.

Jag fick ett meddelande på FB igår, och nu ör sidan om vattentornet klar, här ska ni få länken till den, rätt intressant läsning faktiskt, vad lite man vet om just vattentornet. Uppe i högra hörnet på sidan hittar ni länkar att klicka på, jag höll på missa dom först, dom syntes lite dåligt: http://student.humlab.umu.se/vattentornet/

Önskar er alla en toppen dag!

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Elin Wred

  UTMANING TILL ALLA BLOGGARE!
  Alltså som alla vet så sätter musikhjälpen igång idag och jag vill utmana alla bloggare att göra en egen bössa på sin blogg där folk kan skänka pengar och se vem som tjänar ihop mest! Jag kommer göra min bössa i morgon som kommer heta ”Blogg utmaning elinwred” och alla som vill vara med kan göra en bössa som heter ”Blogg utmaning och namnet på din blogg” sprid gärna vidare så vi alla kan hjälpas åt i kampen mot spridningen av HIV! ‪#‎MH14‬ ‪#‎blogg‬ ‪#‎utmaning

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag lämnar med varm hand över till andra om dom vill göra detta, och sprider din utmaning vidare. jag kan inte sånt där, vet ju inte ens hur min egen blogg funkar 😀

 2. Freja

  Tack för länken! Ja, ögon och kroppsspråk, som gester och annat, det försvinner så mycket i telefonmöten! Det krävs nog att en känner varandra väldigt bra för att det ska funka ELLER att det handlar om att en ska berätta något som alla andra ska lyssna på. Det värsta är om det sitter flera på ett ställe och någon enstaka är med per telefon, så har jag gjort ibland, och då glömmer de oftast helt bort mig som är med på telefon….

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja det förstår jag…vi är nog inte gjorda att sitta i telefon, flera stycken 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.