Varför…kanske därför?

Kul att vakna upp till lite smatter på rutan, man får höstkänsla, inte så mycket julstämning, men…hej, lite regn är bra för potatisen, eller hur det nu var.

Jag vet inte varför en tanke dök upp igår, just innan jag skulle gå i säng, ja, tankar poppar väl upp lite när som helst, men just denna…när en människa ber om ursäkt för en annan person. Varför gör man det?

Att man kan förklara någons beteende som en ursäkt, det är en sak, det kan ju vara saker som den påhoppade personen inte vet, som ligger till grund för vad som hänt, men att just be, om ursäkt för vad en annan person gjort eller sagt, varför skulle man ens köpa den ursäkten, näpp, det förstår jag inte.

Det har hänt mig, någon gång, faktiskt, och det kan ju vara just den händelsen som jag började tänka på igår, och här var det en person som ursäktade sin pappa, för vad han sagt, och jag kontrade med en gång med, att h*n inte skulle be om ursäkt för vad dennes pappa sagt, h*n hade ju inte med saken att göra.

Men så tänker jag, att den här personen som framför ursäkten, varför gör man det? För att man skäms, men ska man skämmas för vad en annan människa gör, och beror det i grund och botten på dåligt självförtroende? Hm…*kliar sig i huvudet*, nej jag vet inte svaret, jag kan bara gissa.

Det beror förmodligen också på själva situationen, vem vi snackar om och hur dom i vanliga fall, hanterar såna här saker, konflikter eller vad det nu må vara. Jag lämnar tanken där, och ser om det är någon härute som har andra tankar kring frågan 😀

Tina bjöd mig på lunch igår, inte illa, vi skojade lite om att vi nu ska ta ett litet uppehåll från varandra på obestämd tid, då julen är i antågande och det kan finnas andra saker man lägger sitt krut på. Men jaja, vi får se hur länge det uppehållet varar, vi kanske ses, redan imorgon 😀 Hahaa…

Foto1342

Hoppas på en bra dag, för er alla!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Alex

  Om jag och min kompis/vän/släkting etc, pratar med någon och min kompis/vän/släkting etc häver ur sig något som kanske är elakt eller liknande som jag inte kan stå för, och min kompis/vän/släkting etc går sin väg, så skulle jag antagligen bett om ursäkt för min kompis/vän/släkting etc, på grund av att göra en statement att jag inte håller med. Hade jag själv bara gått därifrån så kan ju personen tro att jag håller med, och bryr man sig inte om vad någon tycker så gör väl det ingenting, men ibland vill man nog bara visa andra var man står i sina värderingar.

  kanske är det så att man har mer liknande värderingar och åsikter om man är kompis/vän/släkting etc, och folk kan kanske ofta tro att de tycker lika om mycket? Ingen aning..

  Jag tror inte det är ett tecken på dåligare självförtroende än vissa andra, utan tvärtom, att man vågar stå upp för sina egna åsikter och speciellt mot sin far! Ofta tror jag att en familj går efter samma värderingar och de flesta barn tar efter sina föräldrars saker att göra saker på, ibland faller äpplet inte så långt från trädet. Jag skulle möjligtvis kunna tänka mig att man skäms över te.x en fars överträdelser, men skulle tippat på det jag nämnde överst att man vill att andra ska veta att man själv inte står för vad ens kompis/vän/släkting etc, sagt osv.

  Var det något typ av svar tycker du?

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Japp, det var ett svar, men finns säkert många olika åsikter och tankar om det. När jag skrev dåligt självförtroende, så hade jag nog mer just den specifika personen i åtanke, så det blev lite fel, människor med dåligt självförtroende finns det ju flera stycken av, och bara för att dom har det, innebär ju inte att just dom, skulle be om ursäkt för någon annan. Men vad jag tänkte, var just det där varför skulle jag, godta ursäkten, när det kommer från någon annans mun? Jag tror ju visst att man gör så här, för att det hör till god ton, som du skriver, man visar att man inte håller med, men…är det inte lättare då, att bara säga det? -Nä, tyvärr, jag håller inte med om det!

   Jag tänker att en ursäkt, ger man, för att någonstans, kanske få förlåtelse (inte alla gånger dock) och varför skulle man ge sig förlåtelse till en person som själv inte kunde be om ursäkt? Mm, det finns nog som sagt olika sätt att se på det, jag tackar för just ditt svar! Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.