Det finns hopp…

Jag tänker inte skriva att söndagen gled förbi utan att vi gjorde något, klart man gör nåt, hunden ska rastas, det ska diskas och lagas mat. Förra söndagen hade jag tänkt baka en äppelpaj och bjuda över mamma och Bosse, men det blev bara ett äppelinköp, sedan fick jag rycka in på jobbet.

Men igår fick jag användning av äpplena då jag fick göra pajen, mamma och Bosse kom hit och gjorde oss sällskap över en kopp kaffe. Vi pratade om min mormor, som spådde i kaffesumpen, och vi kunde ju inte låta bli att vända kopparna upp och ner, jag kikade sedan i min kopp och visst är det väl ett ankare, därnere 😀

005

Ankaret är en gammal symbol för hopp. I katakomberna från 200-talet kunde man se ankaret inristat på väggarna. Hm, ja där ser man, det kanske finns hopp om livet då, även i framtiden 😀

I övrigt är jag inte vidskeplig på nåt sätt, vet inte heller riktigt, på vad jag tro på, att ta dagen som den kommer är ju något väldigt simpelt, lätthanterligt och något jag tänker att många människor kanske ska göra, precis som ordspråket jag har på min blogg: Att oroa sig morgondagen, är att betala ränta för ett lån, man inte har.

Och vem tusan vill göra det, egentligen. Nä, då är det bättre att ta det som det kommer, men visst, man kan också leva med en viss tillförsikt och tänka framåt och vad som blir av ens handlingar. Oftast får ju val man gör, konsekvenser på ett eller annat sätt, och man vill ju gärna att det ska vara positiva sådana 😀

406464_249121058505569_101841893233487_534484_1906756030_n

Önskar er alla en fin måndag!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  Hej! Vad spännande!
  Jag ska också vända kaffekopp upp och ned, och börja spå mig själv! Coolt 🙂

  Jag behöver verkligen leva i nuet, annars biter jag sönder tänderna och slutar andas.

  Och jag har en enastående förmåga att njuta, av allt vad vardagen bjuder.
  Däremellan måste jag planera en hel del av vanlig framfart, annars kan det sluta med totalt soffläge 😉 och DET är inte hälsofrämjande…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Visst ska man vara spontan, det blir som lite roligare då, man kan ju ha en grundplan, och ett ungefär på när, var och hur, men sedan bara brassa på 😀

 2. Helena Nilsson Springare

  Otroligt bra skrivet..
  Det handlar ju om att leva här och nu och trots att det låter enkelt så vet vi ju att det är svårt för vissa människor!

  Vad som än händer så är vi ju i vårt NU och då gäller det att se det positiva oavsett vad vi drabbats av. Kram på dig!!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Tack Helena…det blev en liten diskussion på FB om detta, och klart att man har viss planering…grunderna, men sedan ska inget vara hugget i sten, för då blir det en massa måsten, och det kan dra ner en människa. Man ska ju heller inte varar dumdristig och tro, att allt löser sig av sig själv, men man ska heller inte göra en anka av en fjäder 😀 //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.