Jag fick en idé…apropå nåt helt annat :D

Jag hade en lunchdejt med Anna igår och jag käkade den fantastiskt goda räksalladen:

Foto1836

Men dessförinnan fick vi tugga ur munnen från grus, ja det är sant, det blåste ju så ruskigt att sand flög in i munnen, så det knastrade i tänderna då vi kom in. Kul också att ha lite längre hår, för det var inte det lättaste att försöka reda ur tjorvarna då man kom hem från morgonpromenaden. Hårstråna hade slagit knut på sig själv.

Vi pratade om lite av varje och hur det nu kom sig, så berättade hon om missing people, som varit i närheten av där hon bor, och nu sitter en massa plastband i träden, oranga sådana.

Och när hon sa, plastband, så fick jag svaret på vad jag ska använda mig av, nästa påsk. Då fjädrar ska sättas fast på påskriset. Ja, visst låter detta lite långsökt, vad är jag nu ute efter, månntro, jo…hör här.

Jag läste fröken Krass inlägg, och där hade Häxanmexan kommenterat och lämnat denna länk: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/paskfjadrar-kan-komma-fran-plagade-faglar

Jag har aldrig ens tänkt tanken, att fjädrarna plockas från levande fåglar, men med den vetskapen, kommer jag inte att köpa fler, färgade fjädrar, ha dom uppe i en vecka för sedan kastas bort och nästkommande år köpa nya och bidra till att fåglar fortsätter att plågas.

Så, efter att jag läst detta, tänkte jag att jag skulle komma på nåt annat att hänga ute i syrenen, till nästa påsk, och det är alltså det jag nu kommit på 😀

Plastband, dom finns i alla färger, och kan säkert knytas ihop till färgbomber, dom fladdrar i vinden och blir säkert lika bra som fjädrar:

8200535g

Och dom kan man bland annat beställa här: Officedepot

Och jag hoppas att jag med det inlägget, kanske får någon av er läsare att tänka och göra likadant, det brukar ju oftast finnas alternativ till saker man använder sig av, och traditioner är väl till för att brytas…ehhh, ja, vissa i alla fall. Ha en fin dag, allihop!

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  SMART!!!! Gillar skarpt dom där banden! Jag kollade faktiskt upp mina fjädrar och dom skulle vara framställda UTAN grymhet… MEN jag tappade lusten ändå och tog bort det ur riset… Köpte körsbärskvistar i stället 🙂 Kram till dig! //a

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja det är bra, det finns säkert fler saker man kan hänga upp som är färgglatt, vi får klura vidare på den 😀 //Kram

 2. Marja Granqvist

  En jättebra ide, i synnerhet om du ska ha dekorationerna utomhus. Man kan säkert knyta tofsar av plastbanden… Det skulle inte förvåna mig om det fanns en instruktionsvideo på YouTube. 🙂
  Ha en bra dag! Kram! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja varför inte, eller så gör man en dubbelfläta och lämnar en tofs…eller lite av varje 😀 Tack för tips! //Kram

 3. Pingback: Saxat och pysslat | Maria Lundmark Hällsten, Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten