Att drömma sig tillbaka

5.20 pip, alarmet gick igång och jag hoppade ur sängen, som värsta atleten, jag vet, jag gör det varje morgon (fast atlet kanske var en överdrift). Termometern stod på -0.4 grader så jag gick ut och satte igång motorvärmaren, det var is på rutorna. Men det ser ju ut att bli en fantastiskt fin dag, härligt, det behövs.

Läser just nu en bok med kåserier, ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått” av Bosse Lidén och hans fru Solveig, den är lättläst.

Det var så roligt då jag läste vad Bosse gjorde som barn och även i vuxen ålder. Man fantiserar om människor man ser, man undrar vart dom bor, vad dom gör, allt utifrån kanske ett hus man ser, eller om man sitter på ett tåg/buss, och över hör ett samtal. Hur deras liv och vardag ser ut.

Då jag såg detta så slängdes jag tillbaka till 10-11 års ålder, då man läste serietidningar, och det fanns medlemssidor, jag vet så väl, att jag alltid kollade på namnen på dom som skickade in gåtor eller ville bli brevvänner etc. och med namnet i mitt huvud såg jag ett hus framför mig, där dom bodde, om dom var lyckliga, hade kompisar, ja listan kan göras lång. Jätteskumt!

Och likadant då man satt i bilen på väg till stugan, det finns platser än idag, som sätter mig i en speciell känsla då vi passerar, jag vet att jag som barn, bara ville bo där…fråga mig inte varför, jag menar, vem vill bo i Tavelsjö, förutom läget vid sjön? 😀

Sedan har jag en tanke på en bok jag skulle kunna tänka mig att knåpa ihop, den skulle handla om bussar och passagerare, men jag vet inte, vart skulle jag hitta den tiden till att göra nåt sånt, det får nog vila ett tag till, är jag rädd.

Och nej, jag vill inte avslöja hur jag skulle gå tillväga och vad den skulle handla om, men jag tror att den skulle bli väldigt intressant, faktiskt 😀

Nu frukost innan jag susar iväg på jobb, ha en fin lördag, ni alla lediga människor och ni som arbetar.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Bosse Lidén

  Jag ler när jag läser ditt blogginlägg och om din dröm var du ville bo. Genast inser jag att du köpte ”fel” bok av mig. Min roman ”Mina fotsteg i ditt hjärta” tar huvudpersonen både till Umeå och Tavelsjöberget. Det är en fiktiv bok men givetvis bestämmer författaren själv över det mesta. 🙂 Min favoritstad i Sverige är Umeå (har jag skrivit till dig tidigare) och utsikten från Tavelsjöberget över Tavelsjön är magisk i rätt väder. Givetvis lät jag Sebastian Rosander älska denna rofyllda plats och göra en vända till Umeå och bo i den staden under sin långa utbildning. https://bosseliden.wordpress.com/recensioner/.
  Vad morgonpigg du är. Jag tycker definitivt du ska göra ett försök till att skriva något längre. Det är den bästa processen i ”bokarbetet”. Helgkram från Bosse som ska sätta på sommarskor på bilen.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jaha, se där, då får jag börja skrala så jag får köpa den boken också, alltid kul då man känner igen sig, kanske min man skulle läsa den med, han passerar ju Tavelsjö, varje arbetsdag. Morgonpigg, njae, jag vet inte, jobbar man så jobbar man 😀 Jo, dags för sommardäck här med. Ha det fint!

   • Bosse Lidén

    Vad underbart att passera de trakterna varje arbetsdag. Eller så blir man hemmablind. Vi har bott här i snart fyra år och fortfarande njuter jag av att bo på gränsen till vackra Österlen med alla sina smultronställen och känner mig som en lycklig åretruntturist. Den känslan hoppas jag få behålla hela tiden som vi bor här. Att glida omkring på de slingrande vägarna nära dramatiska kustlandskap är som bäst från nu och fram till mitten av oktober. Långa varma höstar.

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Ja, jag vet inte vad han tycker om det, men visst är det ju roligare att färdas på vägar som inte bara är raka, och utan bebyggelse, det ska ju hända saker. Och han får ju se alla årstider, färger och vad folk pysslar med på sina gårdar 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.