På plats…

Första ”riktiga” semesterdagen, var då inledd, och den började riktigt bra. Solen sken och inte en endaste broms, så långt ögat kunde nå, myggen var milda och inga andra kräk fanns framme, ja, förutom renarna då. Dom springer nästan runt husknuten här, Winstone har ännu inte lyckats se någon, men han vädrar och han hör bjällran då dom kommer.

Kusin Jenny och hennes man hade vägarna förbi och dök in på eftermiddagen, lagom till kaffet. Det var 11 år sedan hon var här, så det var ett tag sedan. Vi satt ute till middag och sedan kvällskaffet, dit vi bjudit in farbror Sam, också.

Sam som förövrigt var här, tidigare under dagen, och gjorde i ordning lite ved och svor åt råttorna som sprang runt benen på honom, dom hade väl gjort sig ett litet tillhåll i vedhögen hans. Nicco och Gustav såg en uggla, sent på kvällen, och det är väl som dom brukar säga, gott om ugglor om det är råttår, då har dom buffé hela dagen, gratis.

Men nu kan man säga att den bra, semesterdagen, började dala ut, myggen var ettriga som tusan, knotten ville se lite blodvite, och sen, kom regnet. Tur att vi har tak över huvudet, så vi parkerade oss inne i stugan och spelade ett parti Chicago. Gustav och Nicco testade kanoten och fiskespöna.

Och nu på morgonen så har Jenny och Fredrik och deras gulliga, speedade vovve, Jojka, dragit vidare, på väg mot höga höjder, dom ska fjällvandra i Kebnekaise, så vi får önska dom lycka till…vi har ju en gång provat på att vara där, och jag vill minnas att dom myggen, inte alls var att leka med.

Och nu när vi ändå är inne på ämnet mygg, så kan jag säga att jag deklarerade krig mot dom, 4 i natt. Då hade jag försökt ignorera dom i 30 minuter, men det går ju inte. Dom hamnade till och med under täcket, och hittade av att bitas. Så jag steg upp och fixade in en myggdödare i uttaget och uttalade en liten förbannelse över dom, och se, efter en timme var det tyst och lugnt igen. Aldrig mer går jag in i bussen och lägger mig utan att först ha satt igång myggdödare en timme innan, minst.

Längst ner på Udden, där vi nu är, så binder fastlandet ihop, Udden med en liten bit väg, sedan fortsätter Udden en kilometer ut i sjön, så här ser det ut, själva förankringen 😀

Foto2567 Foto2568

Sjön är verkligen vad som gör denna plats till vad den är! Önskar er alla en trevlig torsdag!

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Idag fick jag slita lös en fästing på magen… *Suck*
  Men myggorna kom igår kväll här också. Inte så många, och de två myggbetten försvann innan jag gick i säng. Så de är nog bra snälla än så länge.
  När ska du förresten byta ålder på bloggen då, 48-åringen? =P

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Logga in på mitt konto och försök ändra…det går inte, haha, men jag bryr mig inte heller, dom kanske inte vill att jag ska bli äldre. Har mejlat vk bloggen om andra fel, men får inga svar, kanske gått på semester.Såg du klippet på FB om hur man tar bort fästingar, med en blöt tops, ganska smart. Och inget huvud sitter kvar. Finns säkert på youtube, man blöter en tops med vatten, trycker den mot fästingen och bara snurrar, så kommer den att släppa sina hullingar till slut. Bra att du vänjer dig med snälla mygg, innan ni kommer hit.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag hade kunnat lägga ut många fina bilder, om det inte var för våran, fruktansvärda dåliga uppkoppling, tar evigheter att ladda upp 😀 tack för hälsningen, ha det gott, du med!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hej Kicki! Vi stannar till den 9 juli, sen blir det Piteå, tillbaka hit på söndagen, och sedan hem till Umeå, innan Fällfors tävlingen, som vi ska på under torsdagen, därefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.