Vilka utsikter

När vi åkte ner till Järlåsa i midsommar så fick vi testa den nya bron i Sundsvall. Härlig utsikt, skrattade gott åt Åkes kommentar då vi närmade oss slutet och såg bilarna som valt att åka den gamla vägen (ja, dom kan ju också ha bott där i närheten) –Vilka snåljäklar, dom valde snålvägen dom! Och ja, fakturan för vår färd dit och hem, damp ner i brevlådan, 40:- kostade den utsikten.

037 038

Tilläggas bör då att vår buss är lastbilsregad, därför blir det lite dyrare att köra den över bron, en personbil, tror jag, kostar 9:-/resa.

Och sen fick man då höra igår, på nyheterna, om det enorma betongblock, som lossnat och ramlat ner på en bil, och man undrar hur det är möjligt, en nybyggd bro, vad är det som missats, och där ser man också hur det kan gå, med den mänskliga faktorn, inräknad. Vilken tur att ingen stod i vägen, eller satt i bilen.

645@70

http://www.expressen.se/nyheter/betongblock-fran-bro-rasade-ner-over-bil/

På tal om ytsikter så fick vi en hälsning igår från andra sidan Atlanten. Theresé, Anders och Sally som i skrivandets stund (då vykortet skrevs) var i Aspen och därifrån åkte dom över Independence pass och bilden är tagen på nästan 3700 meters höjd.

013

Sen hade hon lagt ut lite bilder på FB, jag stjäl dom därifrån, 😀 Tyckte skylten var cool, och Sally, coolast:

11846630_10153021992737060_4858520844964536354_n 11822633_10153021989882060_236555022493748823_n

Idag kanske det blir ett besök på Nolia. Får se om jag känner för det, i så fall skulle Nicco haka på. Sen vet jag att Kerstin, fyller år idag, så vi grattar henne och önskar dig en mycket trevlig dag, här får du en bukett, råkar vara just den som du plockade i Åheden, augusti 2011, då vi var ner till er i stugan 😀

aheden 027

Önskar alla er andra, en fin solig dag!

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. grandmother

  Jag har lite fobi för broar och vi åker ju över Sundsvallsbron flera gånger när vi är i SpanskaVillan. Den har känts ovanligt bra att åka över, men nu……. Jag hade varit till Birsta och just kommit hem när jag hörde om 25 meters-pelaren som rasat….. Nu blir det kanske att ta den ”billiga” vägen, alltså genom stan nästa gång jag ska norröver.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha, inte snålvägen då 😀 Nä, han sa nog det på skämt, min käre make, man åker och väljer olika vägar av olika orsaker, bra att det finns alternativ.

 2. Maggan

  Kort fråga från mig som inte reser med bil så ofta. Får man en faktura efter att man passerat bron? Vilken oerhörd administrationskostnad det måste
  bli eller kan man betala med kort vid utfarten? Typ när man parkerar i vårt
  Parketten Umeå?

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Man får en faktura hemskickad, jag tycker precis som du…vad kostar inte det. Skulle man inte istället, kunna anmäla sitt kontonummer på nåt sätt, och sedan dras det automatiskt. Sen vet jag inte om man ska upp i en viss summa innan fakturan kommer, men visst undrar man, på ”vanliga” fakturor står det alltid en fakturakostnad, på en viss summa, är det bara tagit i luften då?

 3. Tina

  Hola! Här är en till som beundrat utsikt från ny bro. En gång.

  20kr är fakturan, på. Ett helt otroligt, konstigt system.

  Ha det bäst! Solhälsning från Kungsängen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.