Kändes som en lååång dag, igår

Igår var det äntligen dags för läkarbesöket, ja jag skriver äntligen för jag tyckte det höll på att kännas lite jobbigt. Magen svider som om man skrapat upp den mot asfalt, jag kan inte stå still, mer än 5 minuter, går bättre då man rör sig eller ligger pall. Och min puls…så där irriterande hög att det är det enda man hör då man lägger sig på kvällen.

Hamnade nu hos en stafett läkare, som inte fick igång sin dator, och hade inte fått det på hela dagen. Jag fick gå med en handskriven lapp till provtagningen, där det skulle tas blodstatus och EKG. Tillbaka till väntrummet och där fick jag sitta ett bra tag innan jag fick komma in.

Tiden känns ju betydligt längre också, då man inte sitter bekvämt.

Nå, hon skrev ut magsårsmedicin, vilket hon tyckte var jätte konstigt att dom inte gjort redan från början, för det brukar vara kutym, då det gäller magoperationer. Hon såg ju hur svullen jag är, kul, då jag idag gått ner 8 kilo, men jeansen jag hade då jag åkte till Lycksele, får jag knappt igen 😀

Sedan skrev hon ut Beta blockerare för min höga puls, den kunde hon inte riktigt förklara, men jag hade en egen teori om att smärta, kanske gjorde den hög, och jag googlade på det, och det kan visst vara så. Idag låg min puls på 72, igår, 130, så medicinen fungerar. Kan ju också vara därför jag höll på att kallsvettas vid varje rörelse.

Sen blev det piller mot ryggen. Och nu till det roligaste av allt. Medicinen skulle jag kunna hämta ut om en timme…hon var som sagt var, utan dator.

Jag krånglar mig in i bilen efter 2 timmar, kör till Apoteket, kollar börsen, och jag har givetvis körkortet hemma…en så n där gång då man svär högt och förbannar sig själv att man ens plockat ur den från börsen. Tillbaka hem, och sedan vända igen.

In på Apoteket men nej…dom har inte fått in något recept, *suck*. Men hon skickade iväg en löpare som kom tillbaka med en lapp från läkaren, som dock hade missat Beta blockeraren så dom fick ringa upp henne och sedan mer väntan, innan det syntes p datorn. Tabletterna för ryggen hade dom inte men den kunde jag hämta någon annanstans om jag ville. NEJ, sa jag, jag orkar inte, seriöst, beställ hem den så hämtar jag upp den en annan dag.

Jag ville bara hem till soffan.

Så idag, ska jag hämta ut den, hon sa att då det gäller ryggen är det sjukgymnasten jag ska kontakta, men inte förrän jag blivit bra i magen. Jaja, jag tar dagen som den kommer och vet att det bara kan bli bättre 😀

Roade mig med att googla om gastric bypass och så här står det för patienter som opereras söderut:

Och jag citerar: ”Under den första månaden får man också ta

Omeprazol  som är en magsårsmedicin, för att läkningen ska gå

Bättre”. Slutcitat.

Synd att dom inte gjorde det från början i Lycksele för då hade jag ju sluppit detta. Nåja, dom gjorde det inte, och nu är det ju försent, men dom ska få veta det då jag åker upp om 4 veckor för kontroll.

Mina inlägg tycks bara handla om mig och the operation, numer, det faller sig kanske rätt så naturligt, det är ju vad som händer just nu. Fast hädanefter hoppas jag att allt bara flyter på, så kan jag roa mig med att skriva om annat 😀 Hoppas på en bra dag, för er alla!

c40d23810a940ca9fb7d127abfa181b7Typiskt våra katter, måste jag säga!

Maria Lundmark Hällsten