Avsätt hela kommissionen

Varning för halka är det väl då man ser traktorn utanför kyrkan, då vet man att dom sandar. Och med det regn som föll igår kväll är det inte en sån stor överraskning.

Dom flesta som diskuterar vädret, säger ju ofta, nåt i stil med: Ja, nu får det ju räcka! Det är för varmt, det är för kallt, hur länge ska det regna, när kommer snön, varför kan det aldrig…och så vidare.

Man resonerar precis som om det är några som bestämt, att det ska se ut som det gör. Väderkommissionen har idag bestämt att det ska regna, heeela dagen. Nämeh, vad tänkte dom nu, smartskallarna. Visst är det väl bättre med snö och kyla…typ. 😀

Nja, vi får nog lov att ta det som det kommer, inget vi kan göra åt det. Att avsätta alla i kommissionen, går nog inte heller 😀

Jag hittade den här prylen i en av kökslådorna och fattade inte vad man skulle ha den till.

20151203_082134

Tur att Åke visste. Det är en grej att slipa knivarna med, och det är precis vad man behöver göra, med alla våra knivar.

Nu har jag tagit dom, vartefter jag ska använda dom, och vilket litet arbete, men så stor skillnad, otroligt. Nu är det som att skära smör, med en varm kniv. Det får nog bli älgskav till helgen. För att skära den klumpen, vill man gärna ha en vass, tunn kniv, jag brukar använda en filékniv till det. Går alldeles utmärkt, bara den är vass.

En människa som är vass som tusan, är Robert Gustavsson. Jag och Nicco pratade om dialekter, så jag gick in på youtube för att vi skulle lyssna lite och där föll jag över detta klipp, med just Robert, där han framför olika dialekter…kul!

Ha det fint, allihop och ta det lugnt därute!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. grandmother

    Vilket härligt klipp, Robert Gustafsson är fenomenal! Kan du beskriva hur man lägger in ett youtube-klipp? Jag får det inte att fungera.

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Inne på youtube, under klippet, så klickar du på dela, kopiera länkadressen som kommer fram. Inne på din sida, där du gör inlägg, så finns det 2 olika knappar, (uppe på höger sida om rutan där du skriver inlägget), en som det står visuell på, den är ”på”, nä du skriver inlägg, klicka på den andra där det står text, så letar du fram i din text vart du vill klistra in länken. Sedan klickar du tillbaka till visuell och förhandsgranska inlägget så ser du om det kom med. Ibland kan det som haka upp sig, då gör jag bara om proceduren, så brukar det funka 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.