En dejt med okända…

Jag fick träffa ett trevligt sällskap igår, gäng hade jag tänkt skriva, men så många var vi inte 😀 Däremot är det några jag aldrig sett förut och vi hade stämt träff på Café Station. Jojomensan!

Vi var fem stycken, som skulle intervjuas av VK för ett kommande reportage om vi som gjort en gastric bypass operation. Från början var det en som var tillfrågad men hon tyckte att ju fler vi var, desto roligare skulle det kunna bli, vi besitter ju allihop, olika erfarenheter.

Intressant att höra och reflektera över, vi hade ändå mycket gemensamt, hur man känner och tänker. Det finns en ”hemlig” grupp på FB, och det är därigenom, vi träffats. Jag blev inbjuden av en som jag träffade uppe i Lycksele, då vi hade den där dagen med träffar mellan olika läkare, dietister och narkos läkare.

Även om det inte skrivs eller händer så mycket på den sidan, så är det kanske dit man vänder sig i första hand, då man funderar över någonting. Dom vet ju, dom har ju gjort detta och gått igenom samma sak som alla gör, även om det kan upplevas på olika sätt. Och det är egentligen synd, att detta inte finns med i all planering i och runt operationen.

Ju mer info man har innan, desto säkrare blir man själv, på vad det är man ger sig in på. Genomgående av dom som var där, så fanns det ingen som ångrade det vi gjort, det fanns liksom inget annat alternativ. Och det är bra, då behöver man inte grunna över vad som hade kunnat vara. Dessutom, är man hundra säker innan, så finns ju alla möjligheter för att det ska bli lyckat i slutändan.

Jag har förresten frågat kirurgen, om förslaget jag fick, att duscha hålet, och han tyckte att jag skulle göra det. Så, då har jag fått bekräftat av 2 andra, att det inte är en dum tanke. Bakterier, visst, men detta gör jag just innan jag ska in på omläggning och dom rengör ju ändå med koksalt där, så det försvinner väl. Jag gör som dom nu rekommenderar, och tänker att det blir bra i slutändan.

Och nu slutligen, en liten särskrivning jag tyckte lät…kul, fast det egentligen inte skulle vara speciellt trevligt 😀

commas-psycho

Och denna, tänk på det då ni dricker ert morgon kaffe. Ha det gott, allihop!

12319672_963502073738648_1362368539_n

 

 

 

Maria Lundmark Hällsten