Symaskinens häxmästare…not!

Igår var det dags att plocka fram symaskinen igen. Har gått ner, totalt 32 kilo och byxor samt tröjor ska anpassas till det. Men det är ju en rätt så rolig uppgift, även om jag inte är en häxmästare på att sy.

Katterna är ju däremot riktiga mästare på att hitta nya ställen att hänga på:

2016-01-31 15.32.28 2016-01-31 15.32.30Och den här katten verkar ju gilla små saker att tränga in sig i 😀

Vi var ut en sväng med bilen igår, skulle lokalisera vart Tullverket har sina lokaler, jag ska ju dit idag och hämta nåt som tillhör mig 😀 Efter en del bök och stök, hittade vi stället. Men man kan ju lätt säga att det inte var tvärenkelt. Och inga skyltar från vägen, inte ens på huset, från hållet man kom ifrån, utan då jag backade ut, för att köra tillbaka, så hann Åke se skylten.

Så till en sak som gör mig något irriterad. Var på HP:s i förrgår, knappade in min pinkod, men den visade att det var fel. Jag muttrar nåt om att det inte alls är fel kod, och slår in den på nytt. Nä, fel, visar den igen och jag känner lätt ilska, det är inte fel, säger jag till hon i kassan.

Jo, svarade hon, har du verkligen rätt kort då? Ja, tänk att jag har det, och jag har dessutom haft samma kod i 20 år, så slår jag in koden igen och nu står det att kortet är spärrat. Vilket enligt tjejen innebär att jag inte kan handla någonstans alls med det kortet förrän jag pratat med banken.

Då undrar jag varför hon inte hade kunnat kläcka ur sig det, innan jag slog in koden för tredje gången, för vet ni vad, då hade hon fått göra det åt mig istället, eftersom hon nu trodde att jag slog in fel. Jag vet, in facto, att jag hade rätt kod, så skyll på kortläsaren istället. Nå, det är väl bara att ringa då, och få ny kod, fast jag kommer inte att byta ut den, har den hållit så många år så kommer jag fortsätta använda den, jag kommer dock, aldrig mer att knappa in den, en tredje gång, om det står att det är fel, sådeså!

Ha det gott, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Jag gjorde exakt samma sak med Anders kort innan jul, när jag skulle hämta köksbordet i Gnesta. Jag hade inte en chans att betala på något annat sätt, och så ploppade det upp att det var spärrat… *suck* Fast jag ringde Anders efter två försök. De var i alla fall snälla och lät mig betala halva med mitt andra kort och fick några tusen på faktura som jag kunde betala när jag kom hem. Annars hade jag fått låna kärra och åkt 1½ tur och retur en annan dag…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Fruktansvärt irriterande och kanske mer så, då ”dom” tar för givet att jag, gjort fel, grrr!!! Nä, dags att ringa banken nu.

 2. Maggan

  Vad är detta? 32 kilo. Nu är det läge för en före och en efter selfie.
  Vi som läser din blogg och är dåliga på att kommentera.GRATTIS!!!!
  Hur många kilon ska du tappa? Det finns väl en gräns. Risken är ju att dina
  barn och barnbarn inte har någon mormor kvar. Hur stoppar man en sådan här ”process?”

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…jag lär nog inte försvinna 😀 Dom säger att man går ner under 2 år, men det avtar och går inte så fort nu. Tack Maggan 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.