Vi är nog för snälla, många gånger

Vi köper hushållsost, och har gjort så, i många år. Nu har vi upptäckt att vissa av dom där, behagar att falla sönder då man hyvlar dom. Först trodde vi att osthyveln, blivit slö. Har nu testat åtskilliga, och det blir inte bättre.

Så satt vi en kväll vid köksbordet, och retade upp oss på den förbenade osten, filma, sa jag till Nicco, och det gjorde hon, sedan gick hon in på deras FB sida och la ut den med frågan om det verkligen skulle vara så där. Dom tyckte att det skulle reklameras, vilket jag gjorde i förrgår. Fick svar igår och vi ska kompenseras 😀 Det är service!

Sen tänker jag att vi svenskar, är säkert för snälla såna här gånger. Man ids inte, man tror inte, man vill inte vara till besvär, felet kanske är ens eget, och så vidare. Nä, reklamera, om det är fel på det du köper, oftast går det ju att göra via nätet, enkelt och snabbt.

Nåt som inte var enkelt och snabbt, var en ansökan vi skulle göra igår, på jobbet, via Umeå kommun. Sitter och besvarar frågor i en kvart, dessutom bör tilläggas, att det var dom dummaste frågorna ever…kommer till sista sidan, och nej…man ska skriva ut skiten, eller signera med bankid (svårt då det varken finns det ena eller det andra). Går inte ens att spara det ifyllda dokumenten, gahhh…såna gånger är det svårt att behärska sig.

Så, nu är det ogjort, och ska göras om, men nu med utskrivna papper och fylls i för hand.

Såg den här bilden på pinterrest, vilken hårding:

e9940717a9234944aa0fc1855d91bdd5Vi har ju vår Winstone också, och påmindes om en bild jag tog för 2 år sedan…den la jag ut på bloggen, men här kommer den igen, kolla vad lik dom 😀

Foto1451 images

Önskar er alla en trivsam tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Caanita

    Ett litet tips när osten smular, är att förvara osthyveln i kylskåpet, så att både ost och hyvel är kall. Det löser kanske inte hela problemet, men en liten del.

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Vi har osthyveln i kylskåpet hela tiden 😀 Dom svarade dock, och jag citerar:”enstaka ostar kan mogna fel under lagring vilket kan resultera i att osten utvecklar fel konsistens och smular”. sönder”. Slutcitat Men visst är det som du skriver, bättre med samma temperatur på ost och redskap, det tror jag. Ha det fint, Caanita!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.