Vad är värre, än att se ut som 7 svåra år…

Kom till ett halv kyligt Malå/Lainejaur, igår. In på Ica och handlade till lunch och middag och sedan ut på Udden.

2016-08-26 14.49.24 2016-08-26 15.11.40 2016-08-26 15.12.06 2016-08-26 15.15.23 2016-08-26 16.22.18 2016-08-26 17.40.33Åke fick fjutt på brasan därute, gammalt ris som skulle eldas upp, jag plockade lite svarta vinbär och kände mig mest bara frusen.

In i stugan och letade upp alla ljus vi hade…värmekällor kändes nödvändiga.

2016-08-26 17.17.44Det blev till och med så illa att jag värmde upp revbensspjäll i ugnen och sedan fick luckan stå öppen medan ugnen kallnade.

Klockan är väl runt tio på kvällen och vi sitter och poppar musik och spelar kort och plötsligt, *Pang* så flyger strömmen. Och det blir becksvart. Vi felsöker, drar ut ALLA sladdar (kylskåp, spis och radion), släcker alla lampor, men nej…det vill sig inte.

Efter en kvart kommer jag då på att fråga Åke om han kanske har satt nåt i kontakten ute vid väggen…näää, eller jo, tänk att det hade han, och det regnade för fullt så det blev en kortis. Men skönt, felet var ju lätt att ordna.

2016-08-26 22.13.39 Gillar att lampan lutar kraftig nedåt vänster, då hela stugan i övrigt, lutar åt andra hållet…försöker den kompensera lutningen? 😀

Det var det värsta regnovädret jag varit med om, som jag kan minnas. Ni vet då man snackar om att kunna se ut som sju svåra år, gissa hur man såg ut då man var tvungen att gå på dass, och vistades utomhus under 20 sekunder…som 100 år under isen…värsta ruggugglan 😀

Och i natt, jag lovar, man ligger i sängen och det dånar i hela huset, både vinden och regnet, och man tänker att ljudet kan inte bli högre än så där, men det blir det. Och det fortsätter öka. Vädrets makter är mäktiga!

Nu är vi i alla fall hemma och det känns skönt 😀 Ha en fin lördags kväll, allihop!

IMG_1798

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Solo

  Hej p[ er!!

  Jag bara rakade snubbla in pa er sida av en ren slump, men det var sannerligen ett glatt misstag, jag s[g hur fint ni hade det och agnade en god stund at att kolla in det fina laget ni har, man kunde nastan kanna den friska luften genom dataskarmen, jattesot vovve hade ni ocksa, och vilken pals tillhorande voffen, undrar dock hura allsina dar man haller en san vit pals vit, for vovvar brukar ju inte tanka pa att det blir husse som far jobba sen nar det ska duschas och kammas.

  Tack for att ni delade dessa bilder med oss som inte bor sa fint till, det mattar en stor del av viljan att aka ut pa landet.

  Basta lyckonskningar samt glad sommar p[ er alla tre.

  Han Solo Baltzer

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hej! Tack för din kommentar, javisst är det en del jobb med pälsen på Winstone, speciellt så här på vårkanten, då det är både sand och lera utmed vägarna. Det är bättre däruppe i stugan, inte lika mycket smuts som i stan. Ha en fin sommar, du med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.