Dum som jag var!

För några dagar sedan, såg jag 3 träd i 3 olika färger, och precis då jag la märke till dom, såg det ut som om dom stod på rad, en i det gulaste ni sett, den andre på rad, knall orange och den sista röd. Jag tänkte genast på ett trafiklyse, fast utan grönt, då 😀

Dum som jag var, fortsatte jag gå, i tron om att jag skulle få en bättre bild på dom, men döm om min förvåning, då jag såg att dom inte alls stod på rad, utan det var en synvilla, från den plats där jag såg dom först.

2016-10-03 09.51.49Nu var jag ännu dummare, istället för att gå tillbaka, tänkte jag att nu går jag den här vägen imorgon med, så fotar jag då istället.

Mm, nästa dag stod det en traktor i vägen, ja, det är ju en stor arbetsplats däruppe på Sandåkern. Svårt att styra över det!

Tredje dagen, kommer jag där, glad i hågen över att jag inte ser något i vägen, men nåt annat har inträffat…gissa vad…alla löv hade blåst av…tji fick jag 🙁

Apropå arbetsplatser, där det kör runt grävmaskiner, traktorer och dylikt. Nicco sa någon gång att egentligen fick ju dom arbetarna, det absoluta bästa. Tänk att varje dag få hålla på att leka som dom säkert gjorde som barn i sandlådan. Med traktorerna, och dom där mini grävmaskinerna man kunde skopa upp sand med. Fast nu i större skala!

Mja, och ibland kan det nog vara just en lekplats, tänker jag. Överhörde två stycken som stod däruppe på bygget, den ene ropar ner och undrar om han ser till den där borrmaskinen han behöver. Den andre svarar nåt, och sedan börjar dom surra om ”Bosse”, den göken, som målade alla lister och la dom på hög. Smart drag, dom fastnade ju då dom torkade och nu hade dom varit tvungna att bända isär dom där. Hm…jag undrar om dom målade om listerna eller satte dom dit dom, som dom såg ut?

Sen tänker jag ändå att  dom är beundransvärda, jag fattar inte hur dom kan veta vad som ska göras och när, och den som samordnar allt på ett bygge, måste ju vara en stjärna på att planera, fördela och leda arbetet. Jag skulle vara glad om jag hittade till min arbetsplats…varje morgon. Tur att jag har en fast punkt där jag ska inställa mig, dom dagar jag jobbar 😀

Jag gjorde en liten uppdatering i matrummet igår, lite nytt på bordet och sedan fick jag till den mindre barhyllan, och tavlorna. Fast Nicco tycker att jag ska ha annat på väggen än Mona-Lisa, och den andra tanten, fast jag vet inte vad det skulle vara, även om vi har tavlor att välja mellan.

IMG_2039 IMG_2041 IMG_2050 IMG_2052 IMG_2056Ha en härlig lördag, allihop!

2016-10-07 13.59.33

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. grandmother

  Så fint du har det hemma, ombonat och mysigt. Fast dödskallar är inget jag skulle ha framme, men sonen och hans fru gillar det också så jag har vant mig. När sonhustrun fyllde år så hittade jag en jättefin kudde på H&H, avlång med rosor på och 3 dödskallar invävda i rosorna. Hon blev jätteglad över kudden! Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha…ja skallarna hänger med, men inte alltid jag har dom framme på ett bord, dom brukar stå lite mer gömda 😀 Fast nu fick dom komma fram, ett tag. Gillar den i brons, som står i mitten, matchar bronsbordet vi har i hörnet och andra brons detaljer. Kuddar ja, finns jättemånga fina sådana, har själv, två stycken i soffan, kunde ju inte låta bli 😀 //Kram

 2. tina

  Ni har det verkligen fint pyntat och mysigt! Barhyllan, den räcker väl egentligen inte till? Ni skulle kunna ha en likadan, bredvid. Eller någon trevlig pall, i två etapper. Ser att du har kvar flaskan med vodka likör CARAMELLO. Jsus, den var ju inget god. Köpte hem en sådan, nu i höst. Kan jag spä ut den kanske? I kaffe? Eller spä ut den med mer vodka, kanske! 🙂

 3. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Jag tänkte samma sak…för liten, men jag kommer nog på råd, om det skulle krisa 😀 Kul att du såg just den flaskan, jag gjorde en kaffedrink av den förra helgen. Lite sån där, lite hasselnötskaffesirap, samt en dutt med Amaretto, kaffe och grädde på toppen, passade alldeles utmärkt 😀

  • Tina

   Jag testade en rejäl skvätt i kaffet, hällde grädde i koppen och det blev helt perfekt! Jag är dålig på att dutta med flera tillbehör, men hard core kaffedrink blev jättebra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.