Vem hittade på det?

Nicco tog sig åt näsan igår och skulle förklara att hon kände ett visst obehag…från örsnibben, sa hon, men vi kom rätt fort, fram till att det blev fel, inte örsnibb, däremot näsvinge.

Men sen väckte just dom orden, en viss undran, varför heter det örsnibb, vadå snibb, och näsvinge, man kan väl inte flyga med näsan, men se på Dumbo, han kunde flyga med sina öron:

Dumbo-disneyscreencaps.com-6976.jpgOch den bilden lånade jag HÄR

Därför borde det rimligtvis ha blivit ett plump i protokollet då dom skulle skriva ner vad saker och ting heter. Det skulle ju givetvis ha stått, örvinge och nässnibb, eller hur 😀

Och sen var jag där igen, det här med ord, hur man säger och så vidare. Livet är inte alltid en dans på rosor, fick man alltid höra som barn, då man hade tråkigt en dag. Man skulle veta att det skulle kunna vara så ibland, det är inte alltid bara roligt. Hm…

Så sa jag det till Nicco, för några dagar sedan och hon kontrade med en fråga, nähä, men hur kul på en skala är det att dansa på rosor då…dom är taggiga utav bara…hmhm. Ja, det är ju sant, undrar vad han/hon tänkte som hittade på det ordspråket 😀

Då skulle man ju, då någon säger så åt en, kontra med: Jamen jag vill då absolut inte köra en foxtrot på en hög med rosor, det ska du veta…ajaj!!!

Jag bakade det där brödet igår, som jag fantiserade om och körde äppelglöggs marinerade torkade blåbär, i smeten…vet ni hur gott brödet blev, att avnjuta med en skiva brie…underbart. Nu använde jag inte så stor mängd av dom indränkta blåbären, men en hög med blandade nötter och tranbär, fick också vara med. Hade ingen filmjölk hemma men det gick absolut lika med med fjällfil, så nu vet ni det.

15192713_10154727708146585_7649128149925242506_n IMG_2543Och till er som vill ha receptet, här får ni det:

Tag valfria blandade nötter och frön, jag tog hasselnötter, mandel, valnötter, cirka 3 dl, färdighackat. Samt 1dl tranbär, och nästan 1dl äppelglöggs marinerade torkade blåbär.

1.5 tsk salt
2 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
5 dl filmjölk jag tog fjällfil
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap

1. Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.

2. Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader cirka 1½-2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

Fredagen kommer förövrigt att gå i stillsamhetens tecken…hehe, med en liten baktanke. Vi ska ju ut och roa oss imorgon:

15220179_10154720695286585_4421343602492008961_nDet ska bli trevligt! Och idag ska jag hälsa på ”gammbossen”, och det blir säkert, lika trevligt, det med. Ha en fin fredag, allihop!
15317991_10154728572841585_6063128544967805517_n

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. tina

  Hola! Jag fattar inte riktigt det där med ord-märkerier…Man ska väl inte märka på ord? Minns att du kommenterade (kritiserade?) när jag sa TORG, om plazan utanför oss, i Spanien. Kallar du det för ”TORG”?, sa du. Vill skulle gena, över det. Då tänkte jag; Spela ribba? och att nästa gång du kommenterar en benämning lär jag nog bara säga; H… k….. typ! :-0 😉 Kanske jag var drogad, när jag sa torg fast borde sagt park…

  Vi svenskar säger ju oftast park till parklikn ande omrpåden, men det är parque, på spanska och nu har vi ett plaza, utanför dörren och det betyder egentligen fyrkant. Borde nog säga; ”Kom, vi genar över fyrkanten!”

  Håller fullständigt med om ör-vingen och näs-snibben! Borde faktiskt ändras till det!

  Trevlig Helg!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo det är kul att märka ord 😀 Torget kommer jag inte ihåg, men tänker att ett torg i den rätta bemärkelsen, borde vara fyllt med stånd…typ som eran fredagsmarknad i Torre, fast samlat i fyrkanten 😀 Nicco brukar säga, lite ironiskt, att vissa saker är som dom är, bara för att jag ska måste klura på dom. Fast jag känner igen att jag kanske sagt så också, många gånger…varför är det så där? Jo, det är så där för att du ska ha nåt att fråga om! Ha en fin helg, du med! Jag kanske testar att ringa dig, lite senare.

   • tina

    Tänk, NIccolina har svar på tal, hon! Nu stirrar jag på coola glasunderlägg som finns att köpa och tänker, finns de i ert hus…Vinylskivor! Även ser jag såna där som man stoppar i frysen och sedan har i glaset, istället för isbitar…De är till formen patroner…

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Njaee, vi använder inte glasunderlägg, överhuvudtaget, Nicco har däremot, däruppe hos sig, några som jag köpte åt henne, ser ut som bildäck 😀 Patroner…inte med vatten alltså, utan mer som såna där whisky stenar som finns att köpa, som man har i frysen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.