Jag skrattar än…

Jag hade sett ett klipp på FB, hur man kunde göra godsaker till fåglarna. Och det tänkte jag då testa, igår.

IMG_2987Skivade upp äpple och apelsin:

IMG_2988Sedan tog jag ett sugrör och stansade ut hål på äppelskivorna, smetade in dom i jordnötssmör som sedan doppades i en blandning av solrosfrö kärnor och andra nyttigheter och sist skulle dessa skivor, träs upp på ett snöre.

IMG_2991 IMG_2992Det såg jättefint ut, i det där klippet, när jag gjorde det, så kunde man tro att jag missat en viktig del i hela informationsfilmen. Apelsinen…vad tusan skulle man ha den för? Den kletade ju bara och få till snygga hål för upphängningen kunde man ju fetglömma.

Nå, jag trädde upp det i alla fall och satte ut spektaklet i tallen, nu är det upp till fåglarna, om det duger.

IMG_2993Apropå Facebook, där hade en vän till mig, delat ett klipp som handlar om Trump, alltså, detta är ju hysteriskt roligt, både det han säger, men sedan då han bryter ihop tillsammans med programledaren…jag garvar av bara tanken på det. Och nu ska ni som vill, få se det här:

Sen undrar jag, med många andra….vad har den där människan (Trump) i huvudet, egentligen, alltså…*suck*, han kan aldrig ha hört sig själv prata eller tänkt igenom det han planerar. En mer egotrippad människa, kan inte finnas på denna planet. Och ja, nu fick jag veta att det inte är en mexikan, utan en spanjor som pratar om nåt helt annat, men, vet ni vad, det är lika kul ändå, och ligger precis rätt i tid 😀

IMG_3000Önskar er alla en fin torsdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Maggan

  Ack ja Trump. Tänk att han lever fortfarande. Vi som har åldern inne glömmer väl inte Jonn F Kennedy
  som för oss svenskar i alla fall verkade vara en ”hyvens kille” och ändå fick mista livet i tjänsten av en kula.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja alltså, jag tror att han lever farligt, sa faktiskt, lätt sarkastiskt, för några dagar sedan, att jag tycker det är konstigt att ingen tagit ihjäl honom…hemsk tanke, men det säger ju en del om vad man tycker om honom, tyvärr.

 2. Anncharlotte Johansson

  Oj, hade ingen aning om att fåglar gillar apelsiner, håll ett extra öga på matbordet och låt oss läsare få höra vad som händer. För några år sedan såg jag en skata som tog frusen hundbajs, ja nöden har ingen lag

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag har sett lite småfåglar där, men inte lyckats fånga någon på bild…än. Nä, jag har aldrig heller hört talas om apelsin och fåglar, men, det var så dom gjorde i klippet, så jag får väl se om nån nappar 😀

 3. Theresé Hällsten

  Fåglar som nappar? Du har väl inte hängt ut krokar också?! Skulle bli en lätt makaber syn… Fast efter ett tag så skulle alla tycka de var helt normalt på er gård… dinglande fågelskellett i tallen…
  Ni har ju i alla fall inte så fisförnäma fåglar som vi… De vägrar att äta talgbollar. De får jag ta med till jobbet i stan istället. Näe, ute på landet är det tydligen solroskärnor som gäller.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Vi har ju haft lite skelett här, fast det räknade vi ut, att det var nån fågel om städat i sitt bo, eller så har nån katt varit framme. Dom här äter inte vad som helst, heller, fast talgbollar brukar det vara slagsmål om, skatorna gör allt för att komma på hur dom ska kunna få med sig hela bollen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.