Postnord levererar inte, som dom ska!

För 19 år sedan…ikväll, så tog jag och Åke vår vita Valiant med röd skinnklädsel (eller vinkel Valle som Åke kallade den), och körde upp till förlossningen.  45 minuter efter Åke parkerat bilen så föddes Niccolina. Så Grattis till henne och grattis till oss!

14031174_1123394647749389_2036654931_nVi firar med att gå ut och käka middag på Ruccola. Vi har varit på väg dit förut, men blev då varse om att dom hade stängt  måndagar, och den gången råkade det vara, just en måndag men idag så. Och kanske hon får öppna nåt paket eller två, eller…vi får se 😀

Nu ska jag ge Postnord en känga.

indexHÄR finns bilden

Min brukare fick en avi i fredags, en påminnelse om ett paket. Nå, det var ju lustigt, tyckte jag, eftersom vi inte fått nåt innan påminnelsen. Jag ringde dit och frågade vad dom sysslade med, och det visade sig vara så, att dom hade ett gammalt mobilnummer, så det var inte så konstigt då, att det gått oss alla förbi.

Siffror.227HÄR finns den bilden

Jag lämnade hennes nya nummer och sedan fick vi bestämma en tid då dom skulle köra ut paketet, det blev måndag, mellan 10-12. Jag började 14, på måndag och inget paket var levererat. Jag ringde igen och frågade vart dom var. Killen sa att han skulle försöka få tag i chauffören, han återkom och sa att paketet var på väg, chauffören är jättestressad, för han är sen…så stressad att han inte svarar i telefonen. Ehhh…ok, hur kan han då veta att chauffören är på väg och att han dessutom är stressad…han antog väl kanske det, men om han inte pratat med h*n så vet han väl inte.

Jag frågade igen, om det nya mobilnumret stod uppskrivet, så att det var rätt, ja, det gjorde det. Och sedan väntade vi…och väntade…och väntade. Ingen chaufför och inget paket kom under måndagen.

Igår ringde jag återigen och nu var jag lätt irriterad, så jag började med att säga att nu har vi suttit och väntat sedan klockan tio på måndag, och ingenting har kommit, vad håller ni på med???

Då fick jag först veta att dom hade haft strul med datorerna, och nu fanns paketet att hämta på Maxi. Aldrig i livet, sa jag. Min brukare ska inte betala nån taxi, för att ni inte duger till att komma hit med paketet, det går jag inte med på. Ok, säger hon och sedan blir jag kopplad till nåt annat snille.

Mja…säger han, det är klart, OM det nu är vårt fel att hon inte fått det utkört, så får vi väl göra det…men, då blir det först på torsdag och jag kan inte säga någon tid.
Grrr, då ryter jag tillbaka, och frågar om vi verkligen ska måsta sitta inne en hel j-vla dag till, för att dom inte kan leverera grejerna som dom ska. Och sedan säger jag att då får ni lämna det vid dörren. Näpp, det går inte, det enda han går med på är att chauffören kan ringa, en halvtimme innan. Jaha, och sedan börjar han läsa upp hennes gamla mobilnummer, och då håller jag på klappa till honom genom luren.

Hennes nya nummer har ni redan skrivit upp, och det har jag dessutom dubbelkollat, så…

Nu blir det med stor spänning vi får veta, om paketet kommer imorgon. Jag tycker dessutom att dom ska ge henne en bukett med blommor, för dröjsmålet, samt en fika check, för den tid hon varit tvungen att sitta inne och vänta på nåt som aldrig kom…så de så!

Nu tänker jag njuta av den här dagen hoppas att även ni, får göra det. Ha det gott!
17309576_10155057793321585_166942646205783513_n

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Postnord har fått mycket kritik för sin dåliga service det senaste året och det lär knappast bli bättre med tanke på att Postnord gör miljardförluster…

  Det här med e-handel kanske bara blev en fluga för att travestera en ”viss” politikers uttalande på 90-talet 🙂 Bara elektronisk post och lokal handel kanske är framtiden? Eller så kommer konkurrenterna att ta marknadsandelar?

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo jag har nog både sett och hört en del om dom, tyvärr blev det ju ingen ros av mig heller. Jag hoppas på bättring, och att dom som jobbar där, tar sitt arbete på allvar, både servicemässigt och på andra plan också. Att kunna erkänna sina fel och brister, kan ju vara en början 😀 Ha en fin dag, Anders!

   • Anders

    Känner en person som tidigare jobbade på postterminalen i Umeå, men hen slutade pga att tempot blev allt högre. Postens personal gör nog så gott de kan utefter givna förutsättningar. Så tyvärr, även om det låter pessimistisk så har jag har nog inga större förhoppningar om att postens service kommer att bli bättre…

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Visst är det säkert så, jag menade inte att dom som jobbar där är sämre än andra, dumskallar finns det ju överallt. Och trivs inte personalen så ska det ju till förändringar både från och på högre nivåer. Tråkigt men sant! Sen är det väl alltid dom som sitter där, som får ta skiten (från såna som mig) för att det är till dom man kommer om man ringer 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.