En liten farstu, har jag i alla fall!

När vi hämtade ut Audin på Motorcentralen hände en kul grej… Då dom slog in reg numret så hade jag plötsligt bytt nationalitet, jag blev finsk, med förnamnet Kirsi.

20HÄR lånade jag bilden på flaggan

Jaha, sa jag, men jag heter inte….så. Han dubbelkollade, ropade på hjälp, dom klickade på datorn och sökte och frågade om det kanske var förre ägaren.

Nädu, svarade vi, den är köpt i Lycksele, via en liten bilhandlare. Dessutom, så var ägaren dessförinnan, en kille, boendes på Ersboda, inte Brogatan. Väldigt mystiskt! Och sen, då vi betalat och åkt därifrån, så satt jag och svor över att man inte begärt att få betala via faktura…för vart hade den i  så fall hamnat, hahaha…hos en stackare på Brogatan som inte skulle ha haft en aning om vad det hela handlade om.

Men så smart var man ju inte, fast ska jag vara riktigt ärlig, så hade jag inte kunnat göra så heller. En liten farstu, har jag nog ändå 😀

stuganHär, vår lilla farstu i gammstugan, fotad av syrran, Emma Hällsten, för x antal år sedan.

Ja ni vet ju att vi även snackade om nycklar, då vi var där. En av killarna, berättade om en inte så smart händelse (apropå att vara smart eller inte). Det finns ju bilar idag, som låser upp automatiskt, bara nyckeln är i närheten.

Han har eller hade en sån bil. Och vid ett tillfälle skulle han åka till Luleå, bilen låstes upp, han tjorvade väl på med lite olika saker, ni vet, sånt där som kan få förödande konsekvenser, om man råkar glömma bort, små detaljer, som i detta fall.

Han körde till Luleå, och väl framme, så kom han på, att hans nyckel till bilen, inte ens var med. Historien förtäljde dock inte vad han gjorde åt saken, men, jag antar att han inte kunde lämna bilen om den nu var utrustad, som vår bil, med den finessen att den låser sig själv efter nån minut av inaktivitet. Usch, jobbigt!!!

ccaeff2b3f94b152b743049d76f5e368Bild tipsad av Theresé Hällsten från pinterrest.com

Hoppas på en toppen tisdag för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Att man själv befinner sig på ett ställe och bilnycklarna på något annat ställe kan ju vara en smula besvärligt…

  Men det är knappast något i jämförelse med de som får sina lyxbilar stulna för att nyckeln befinner sig för nära bilen…

  Och det bara för att bilägaren ska slippa ta upp bilnycklarna ur fickan…

  Problemet med den moderna människan är knappast att vi rör oss för lite… Och har du hört talas om någon som fått tennisarmbåge på grund utav att man tvingats att ta upp nyckeln för ofta ur fickan?

  Så snacka om onödig finess. Bara för att det är tekniskt möjligt så behöver det väl inte vara bra?

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…nopp, inte hört talas om nyckelarmbåge 😀 Eller kanske fjärrkontrollsarmbåge. Javisst finns det oändligt många prylar vi skulle klara oss utan, bekvämlighets attiraljer som folk har, bara för att. Och sen sitter man där med skägget i brevlådan. Vi har fortfarande kvar vår fasta telefon…enbart för att jag inte riktigt törs lita på dagens teknik och vad jag hade önskat att bilarna vi äger, inte låser sig själva, det kan jag göra då jag kliver ur…alltså *suck*.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.