Nån måste vara drivkraften och här finns en av många!

Det finns många som skänker bort en slant, så här i juletider. Man känner sig kanske ödmjuk inför vad man själv har, och vad andra aldrig fått uppleva eller äga. Många bäckar små, som man så vackert brukar säga.

Och sen har vi dessa eldsjälar, som lägger en del av sin tid för att få göra nåt alldeles speciellt, och som driver på det där lilla extra som behövs för att vi alla ska få en liten spark därbak, och dela med oss, lite lite till.

Visst finns det många olika sätt man kan göra saker på, tusen miljoner olika bra idéer på hur man kan fixa saker, men det krävs alltid, att någon är drivkraften och som gör att saker händer.

Igår poppade detta upp i flödet på FB, och här har vi då en av alla dessa eldsjälar som önskar att få en sant till en insamling. Det jag gillar mest, är att just pantburkar och flaskor, finns väl hemma hos oss allihop, och det rör sig om några små stackars kronor (om man nu inte sparat i flera år).

48409061_382126969259369_6651165403735130112_nVad bra, tänkte jag, då jag började läsa, och såg i mitt inre, vår pantkasch, som hänger där på hatthyllan, klart hon får ta den. Men så läste jag vidare, och insåg att det skulle bli en dyr upphämtning om dom skulle måsta åka från Uppsala trakterna och hit. Men swish, finns ju som alternativ 😀

Enkelt, snabbt, och du väljer själv, om du vill ge 10 kronor, en femtilapp, eller hur mycket som helst. Det gillar jag också, ska inte finnas ”minst” this or that, utan allt går bra och tas tacksamt emot. Så swish swish, säger jag och hoppas att du spräcker den där gränsen från ifjol 😀

När jag gick ut med Winstone igår, där vid nio tiden, så klädde jag mig för att möta -8,5 grader, lite små hurvigt. Kommer hem och plötsligt ser man inte ut genom fönstren:

48426795_10156814355461585_5427230007913086976_nKollar temperaturen som sjunkit ner till -3…-2…-0.5, man såg hur det tickade nedåt, ganska coolt ändå 😀 Och idag, i detta nu, ligger vi på en +1.1, här på slätten. Ganska behagligt, kan jag gissa, fast ibland är det ändå som om kylan biter sig fast och kryper in i benmärgen, precis som fukten på sommaren gör att det känns äckligt varmt, så är det som om det blir fukt på vintern som omvandlas till ett kallt hölje som kryper in under skinnet.

Blir till att fixa lite här hemma idag, folket kommer från Järlåsa i eftermiddag, vet dock inte om jag hinner träffa dom innan mitt arbetspass börjar, men då får det bli efteråt.

Nu…ska jag dricka upp mitt kaffe och påbörja lite av det som ska göras idag. Hoppas på en bra annandag ju, för er alla!

49144922_10156816514586585_8580222884964728832_n

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  Hola! Tickade neråt? Eller uppåt då, om nu temperaturen steg och blev varmare 😉 Härligt att slippa många minusgrader!

  Tänk att jag har en resa bokad till Umeå!!! Då ska jag beställa blidväder, tills dess! <3

  God fortsättning från oss!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo, så var det ju, upp och ner och hit och dit 😀 Åke frågade för 1 timme sedan när vi skulle träffas i Sundsvall, nä, sa jag, ändrade planer. Vadå, sa han frågande. Jomen Tina kommer ju hit! Kommer hon HIT??? Ja hon har bokat källarrummet. Då skrattade han 🙂 Tyckte det var lustigt att rummet blivit så populärt. God fortsättning till er med!

 2. Tina

  Kul att Åke frågade. Glad blev han att frun inte ska köra vilse. Det återstår väl att se hur poppis det där rummet blir. Är där en enkelsäng? Jo, jag ska pröva att sova själv. Eventuellt BÄRA ner Wirre. Längtar att komma till er. Det alltid så mysigt och lyxigt.

  Gott Nytt!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Finns en bäddsoffa och extra madrass så det fixar vi till, till det bästa. Tror det blir hur bra som helst och du är så välkommen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.