Smart eller osmart, det är frågan

Såg på Svenska fall på trean igår kväll, om mordet på Anna Lindh. Kommer ihåg känslan då man fick höra om detta på teve eller om det var radion som var på. Jag vet att en tanke var, vart tusan är vi på väg. Man kopplar inte, hur nåt sånt där kan hända, överhuvudtaget.

Nu var det ju 17 år mellan mordet på Olof Palme och sedan Anna, men eftersom dom båda var politiskt aktiva personer, så var det ändå den första kopplingen jag gjorde.

Efter det avsnittet på teve som kom Trolljägarna upp, och jag må ju säga att nog vet man att det finns idioter, överallt, men att vissa är så fruktansvärt pantade, och hur dom ids lägga sin energi på att hata allt och alla, ja, det går över mitt förstånd.

Vilket jobbigt liv dom måste ha, och sen att man ändå kan få lov att säga och skriva saker utan att det får konsekvenser för den som gör det. Men att det ändå är såpass allvarliga påhopp som kan skada mottagaren så illa, att vissa kanske inte ens orkar leva, det är ofattbart.

Och här sitter jag och retar upp mig på dessa människor så den här bilden kan väl passa in här, tänker jag:


Nu ett raskt hop över till nåt helt annat, visst, lite idioti vilar över detta, men kanske mer korkat, än nåt annat.

När jag nu skriver i dessa tider, så vet alla vad jag menar, och att vi ska hålla oss rena och nytvättade eller spritade, det vet vi också. Så döm om min förvåning då jag var in på lillkonsum, och då jag skulle betala, så hade dom tejpat knapparna, på kortläsaren.

Ehh, ok, hur tänkte man där, och hade det inte varit bättre då, att erbjuda alla som gick in i butiken, en tejpbit på pekfingret istället. Det här däremot, var väl ganska smart, eller smartare, i alla fall 😀

Min mobil, däremot, är ju totally over the top!!! Skulle skicka ett jobbrelaterat sms igår och kolla bara vad min auto korrekt, tyckte att jag skulle skriva in för yrke:

Här hann jag ändå se vad som föreslogs, men det har ju hänt förut att man hunnit skicka iväg saker utan att man kollat ordentligt, och det kan ju bli hur galet som helst 😀 Jag fattar inte ens hur den kan föreslå nåt jag aldrig ens hört talas om, ett hittepå ord, det finns ju inte ens, nån med mig skämta aprillo…igen.

Hur smart eller kanske osmart, man är då man väljer att hoppa på nån av dessa attraktioner, det kan jag inte svara på, och jag hade tackat nej, till allt, tror jag i alla fall, men det går an att titta:

Ni får ha en fin fredag, allihop, och njuta av ljuset, för visst var det fler än jag som noterade att solen sken fast klockan var 19.30 igår, underbart!

Maria Lundmark Hällsten