Det spökar đŸ‘»

Nu har vĂ€l Ă€ndĂ„ tiden ur led, eller vĂ€dret, kanske man hellre skulle sĂ€ga. Vem sĂ€tter potatis nu? Allt detta vatten och i dessa mĂ€ngder i november 😳

Jag och Winstone gick ut i vanlig ordning, igÄr, men han ville inte gÄ sÄ lÄngt, vare sig pÄ morgonen eller vid lunchtid.

Och jag Äkte pÄ Àrende till Mariehem, mhum, det tog en vÀldans tid att ta sig hem. Första stoppet var nedanför Berghem, sÄg en bild som P4 i VÀsterbottens la ut, och hÀr Àr anledningen till varför alla bilar var tvungna att svÀnga av, förbi universitet.

Sedan var det stopp Ät höger, ner mot stan, jag har ingen Jeep, men jag svÀngde över refugen. Hann bara uppför backen sÄ var det stopp nedför lasarettsbacken. NÄ, jag följde med strömmen, kom mig ner pÄ stan, gjorde misstaget att svÀnga vÀnster in pÄ VÀstra Norrlandsgatan, och möttes av en sjö, jag kunde inte ens se vart vÀgen var, men jag kunde ju gissa.

NĂ€, med facit i hand, skulle jag aldrig Ă„kt ut, men men, jag tog mig hem i alla fall.

Lite spökerier var det ocksÄ. NÀr jag kom fram till Mariehem, och skulle lÄsa bilen, sÄ hittade jag inte bilnyckeln. Letade, rotade, letade i fickorna bÄde 3-4 gÄnger, den fanns inte.
Jag tÀnker dÄ, att med min surtur, sÄ kommer vÀl dörrarna att lÄsa sig sjÀlv och jag kommer inte att ta mig in i bilen igen. SÄ, klok som en uggla, lÀmnar jag skuffen öppen, samt fÀller ner ryggstödet. DÄ kan jag, i vÀrsta fall, hoppa in den vÀgen. För nyckel till tÀndningen, har jag ju.

Bilen Àr olÄst dÄ jag kommer igen. Men nyckeln Àr fortfarande vÀck. Jag letar pÄ grusgÄngen, dÄ jag kommer hem. Jag kollar fickorna igen, för hundrade gÄngen. Till saken hör, att jag har bara 2 fickor pÄ min jacka.

Nu, dĂ„ jag och Winstone skulle ut pĂ„ morgonturen, sĂ„ hittar jag nyckeln. Gissa vart…

I jackfickan. Ska man skratta, grina eller ringa efter spökjÀgarna.

TvĂ€rĂ„n Ă€r nalta bred idag. HĂ€r, under viadukten, dĂ€r VĂ€nnĂ€svĂ€gen passerar ovanför, sĂ„ var vattnet 40-50cm frĂ„n att svĂ€mma upp pĂ„ gĂ„ng och cykelbanan igĂ„r. DĂ„ Ă€r det högt, kan jag sĂ€ga, och vĂ€gen var givetvis avstĂ€ngd. Bilden sĂ€ger inte sĂ„ mycket men ni som kört den hĂ€r vĂ€gen, vet hur lĂ„ngt det Ă€r ner till vĂ€gbanan. Och dĂ„ jag nu fotade, hade ju vattnet runnit tillbaka. Inte hela vĂ€gen men…

NÄgra björkar har fÄtt ge upp:

Och hÀr lite fler bilder pÄ lite mer vatten Àr det normala:

Följande lÀste jag nyss pÄ UmeÄ Tipsgrupp

🚌 TillfĂ€lligt instĂ€llda hĂ„llplatser linje 7 – Tills vidare
Linje 7 kan för tillfÀllet inte trafikera hÄllplatserna Rödberget, RödÀng, KornettstrÄket samt VÀsterslÀtt centrum.

Men, idag skiner i alla fall solen, vÄrt internet Àr tillbaka och livet leker. Hoppas pÄ en fin dag, för er alla! Och en Ànnu mer speciellt bra dag, önskar jag lillsyrran Emma, som rÄkar fylla 34 Är idag, Grattis!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.