En tolkningsfråga, är vad det är!

Min vän Jerry, som bor i Duluth, delade dessa klokord igår och jag gillar sånt här. Mycket för att vissa saker har vi hört så många gånger att vi slutar tänka på innehållet. Men så får vi höra det på ett annat sätt, och då får man ett nytänk.


Vi säger ju att vi alla sitter i samma båt. Och det kan vi ju också göra, rent bokstavligt talat. Men även om vi gjorde det, så skulle vi alla ha olika förutsättningar att klara av ett haveri.
Att vi däremot, allihop, är i samma storm, fast i olika båtar och oavsett i vilken båt vi sitter, så hjälper vi den vi kan. Rimmar minst lika bra, om inte bättre.

Sen är det upp till var och en, hur vi tolkar saker och ting.

Gråvädret fortsätter, och även om det egentligen skulle inbjuda till städning eller röjning, för att man inte har nåt annat för sig. Så har jag hittills, bara dragit ur julgarderoben nere i källaren. Men inte gått igenom, slängt bort och sorterat in sakerna än. Suck…

Jag märker ju mer och mer att jag har vissa problem med mig själv. Lätt att distrahera, och sedan tror jag att jag kan göra 10 saker samtidigt, för att på nåt sätt spara tid. Men jag vet inte hur jag resonerar i det fallet.

Eller mjo, lite, jag kan ju spara in på steg och tid om jag tar fler saker i händerna, om jag liks ska åt ett håll. Fast kontentan blir oftast att jag tar för mycket och sedan finns ingen ledig plats till sakerna jag bar med mig. Så vart tjänade jag in tid?

Nej, det blir snarare tvärtom. Det blir för mycket och då lämnar jag det tills andan faller på igen, och det kan ta ett tag, för att jag plötsligt, har hittat andra saker att stöka med…dubbelsuck.

Nåja, under ett av dessa tillfällen då jag hamnade i köksskåpet, och inte nöjde mig med att ta fram en sak utan hittade andra saker. Så blev jag i alla fall av med 2 grejer, som bara legat där. Slängde ut en annons på FB, och dom är nu tingade. Bra, Maria, vi behöver inte hyllvärmare, som ska ligga och skräpa, sälj iväg dom eller skänk bort dom.

Tror dock att jag är mest effektiv, just innan jag ska iväg och göra annat. Eller att man ryckstartar…tjopp tjopp, gå och gör det…NU, typ. Ska se om jag säger det åt mig själv efter jag varit ut med Winstone och käkat frukost.

För egentligen tror jag inte att det tar så lång tid att fixa den där garderoben. Det som tar tid, är att hitta viljan

Önskar er alla en fin måndag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten