Satte klorna i kulpĂ„sen đŸ˜Č

ApropĂ„ julhĂ€lsningen dĂ€r Åke fanns med, som jag la ut igĂ„r. SĂ„ blev det lite smĂ„roligt, dĂ„ jag skulle förklara för Nicco, att han var med i denna hĂ€lsning. Jag beskrev den och sa: Ja, alltsĂ„, hjultomte med H.

Tystnad, sedan…vadĂ„ tomte med H? Ehh…ja, hjultomte, med h i början. DĂ„ började hon skratta och sa att hon sĂ„g ordet bara ordet tomte, och undrade vart f-n h:et skulle in, typ, tomteh. Annan möjlig stavning, Thomte. Haha…

SÄ hÀr avslutades foto sessionen jag hade med Winstone igÄr morse, dÄ han ville ha betalt för jobbet

 

NÀr jag nu ÀndÄ Àr inne pÄ tomtar, och djur, sÄ kan man glida över till julkulor, och kulor, finns i olika varianter. SÄ lÀste jag en kommentar pÄ fejjan igÄr, och dÀr handlade det om julkulor och katter. Det ena leder alltid in pÄ nÄt annat.

SĂ„ nu, apropĂ„ tomtar, katter och kulor 😁

En god vÀn till oss, vars karl pÄ den tiden, alltid klev upp ur sÀngen pÄ morgonen, och vandrade runt i huset spritt sprÄngande naken. Kommer in i köket, stÀller sig bredbent i dörröppningen för att strÀcka ut sig ordentligt och gÀspade.

Och katten tycker dĂ„ att det Ă€r lĂ€ge att leka med kulorna som hĂ€nger och dinglar. VarpĂ„ den tar sats och sĂ€tter klorna i kulpĂ„sen sĂ„ karln (vill inte nĂ€mna nĂ„gra namn) ser katten komma upp mellan benen som om den svĂ€ngde sig i en lian. đŸ€ŁHan överlevde, ja katten med, för den delen, för det var karln som berĂ€ttade det för oss dĂ„ vi var dĂ€r och hĂ€lsade pĂ„…jisses 😬

Nicco kom förbi igÄr, inte som Lucia, men man ser onekligen vissa likheter mellan henne och frihetsgudinnan, eller vad.

 Vi,  jag och Åke, fick en julklapp av henne. Tungt, sĂ„ förbenat, trodde att hon lagt en stor sten i pĂ„sen. men det var det hĂ€r.

Ett tyngdtĂ€cke filt, pĂ„ 6 kilo. Jag la den över Åke som sĂ„ pĂ„passligt lĂ„g soffan, och han somnade efter 5 minuter, eller sĂ„ gav han upp försöken att ta sig upp.

Jag har inte testat att sova med nÄt sÄnt, jag tror att jag skulle bli nojig, jag vill j knappt ha tÀcke pÄ mig i vanliga fall. Im a free spirit, inget ska hÄlla mig nere
Men jag kan ju Ă€ndra mig, och jag kan ju att den pĂ„ mig dĂ„ jag bara softar. Fast jag tror att Åke kommer att nyttja den mer Ă€n jag. Snygg var den dĂ„ i alla fall, och kan anvĂ€ndas som sĂ€ngöverkast.


Jag och Winstone stötte pÄ patrull, pÄ vÄr morgonprommis lÀngst björkallén, jÀmte InudstrivÀgen.


Och sen ramlade jag över den hÀr.


SĂ„g den pĂ„ hĂ„ll och trodde att dom stĂ€llt ut en STOR fĂ„gelmatare, haha…men det var en frisbee korg.

Lillasyster Emma hÄller pÄ med Ànnu en tavla i hennes lilla serie som jag visat er tidigare. Den hÀr tavlan Àr inte klar Àn, men jag ger en hint, jÀttefin, tycker jag.


Och med den avrundar jag dagens inlÀgg och önskar er alla en fin mÄndag!