Nummer 2, andra gången, andra våningen…2️⃣2️⃣2️⃣

Nu Tina, tjuter det lite överallt här. Haha… först och främst, fick Åke en ny, gammal, klockradio. Den han har, är rätt kass då han ska lyssna på radio. Den spelar oftast 2 kanaler samtidigt.

Så Nicco som var här igår för att göra ett litet rens innan dom flyttar in, gav honom 2 av hennes gamla. Han provkörde då den ena, och då den satte igång halv sex i morse, så lät det som 3 väckarklockor, varav en, som en motorsåg. Gissa om man vaknade…


Skulle ut med Winstone för snart 1 timme sedan, och plötsligt, ett tjut, där uppifrån. Det tog en nanosekund för mig att gissa vad det kom ifrån. Brandvarnare numero 2. Som sitter uppe i lägenhet numero 2, på numero 2 våningen.

Jag får iväg en svordom, och springer upp för trappan.


Nu är det ju så här, att om batteriet håller på vara dåligt, ska den ju bara ge ifrån sig ett pip, nån gång i timmen, typ. Den här tjuter som om det brinner, men bara under 3 sekunder, sen blev den tyst. Men eftersom våran brandvarnare härnere, uppförde sig på exakt samma sätt, för 2 veckor sedan, så litade jag inte på, att detta bara skulle vara ett tjut och inget mer.

Försöker hitta en stol, som jag tycker ska vara lämplig att stå på, och spänner axlarna medan jag irrar omkring, för jag är säker på att den kommer att sätta igång och jag hatar det ljudet. Mycket riktigt, det gör den, och det brinner inte den här gången heller. Att jag höll upp axlarna hjälpte inte ett smack, vad faan, dom täcker ju inte öronen, precis.

Sliter ner den, tar bort batterierna och jag tänker INTE, sätta upp den igen.

Vem vill ha en brandvarnare som slår igång utan anledning?

Tänk om man inte är hemma och kan få tyst på den. Ska hundarna ligga här då i det ljudet?

Och tänk, onda tanke, om nån passerar och hör tjutet, och dom tillkallar brandkår  🚒 som slår sönder dörren…och för vad?

Nej usch, I hate this. Ska googla på vilken som kan vara den bästa varnaren ever, och se om jag har råd att köpa den.


Nä, nu är det dags att slå igång plattan och börja med högreven till köttsoppan. Ska ner nån sväng i källaren med lite grejs från övervåningen, samt slå igång en tvättmaskin. Har lite att göra, med andra ord. Så jag önskar er alla en fin torsdag, och på återstörande!

Maria Lundmark Hällsten