Man ringde alltså City-baren ☎️

Apropå gårdagens inlägg om City-baren, så berättade Åke lite mer, om hur det kunde vara.

Han följde med Nicke och Elsie, alltså hans mamma och pappa till Obbola. Dit dom var bjudna till nån kollega till Elsie. Som just den dagen till ära, skulle servera klappgröt till efterrätt. Jo, ni läste rätt, och just klapp, med betoning på KLAPP gröt, var nåt Åke ville veta vad det var.

Han hade nånstans fått för sig att gröten, kanske lät, eller att man klappade i gröten, ja jag vet inte, men hans nyfikenhet tog över. Och det var därför han följde med.

Nå, Åke var inte så såld på att sitta där nån längre stund. Utan då han fått se och äta denna klappgröt som inte är nåt annat än en gröt gjord på mannagryn, grädde och sylt, som ska vispas….inte klappas, så ville han in till stan igen. Ingen skjuts på plats men han lånade telefonen och ringde till, tadaa…City-baren.

Där efterfrågade han sina polare, Lasse, röd Roger, lill Håkan med fler. Och ja, gänget, var där och dom kom och plockade upp honom för färd tillbaka till Umeå.

Det var alltså den givna platsen att hänga på. För, sa Åke, hade dom inte varit där just då han ringde, så hade dom dykt upp, förr eller senare. Det var så man gjorde, innan mobiltelefonernas tid.

En av mina kusiner, gör V86 och V75 rader som vi köper in oss på. Han är och nafsar på vinster, nästan hela tiden. Jag spelade inte i onsdags, och då drog han in alla rätt.
Utdelningen låg väl på nästan 22000 men ska ju delas så ju fler andelar desto mer i plånkan. Nå, så igår glömde jag inte bort att köpa en andel av honom. Och kolla, Wohoo, han gjorde det..igen.


Synd att utdelningen bara gav mig 2 kronor i vinst, så det blir inte ens en varmkorv på Biltema 🙃😅 Lite typiskt, jag verkar ha hål i dom där berömda fickorna, där det ska ligga matjord.

Snön fortsätter falla, fy tusan, ska det nu komma lika mycket snö som det regnat fram till jul, eller vad Men lika säker som jag var på att vi skulle få snö, lika säker är jag på att varje dag som går, är vi en dag närmare takdropp, varm sol och underbara dagar.

Foto och text av Niccolina Lundmark Hällsten

Hoppas på en fin söndag, för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Tyvärr så är minnet inte alltid så bra som man skulle önska, så var i Umeå låg City-baren? Får väl skylla på att jag var så ung medan City-baren fanns;-)

  Och uppenbarligen gick det bra att få tag folk även innan mobiltelefonen fanns av Åkes berättelse att döma:-) Lite konstigt att tänka sig i dessa tider när folk inte är längre bort från sin digitala snuttefilt än max en armlängds avstånd…

  För övrigt så håller vi båda tummarna så att du vinner betydligt mer än två kronor på spel nästa gång 👍👍

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha, javisst är det bra att man kan skylla på att man är för ung, ibland 😀 Det låg utmed E4:an i södergående riktning, så var det till höger och näst sista huset innan möbelaffären, och sen kom Storgatan, smörasken och sist Tegsbron. Och där fanns även Headline, Videoline och Bodyline i samma hus. Jaaa, håll tummarna för mig 👍 Tack 😀

 2. Anders

  Aha, alltså i samma hus som Naturkompaniet håller till i? Då var jag helt ute och cyklade eftersom jag hade fått för mig att City-baren låg i närheten av där Max ligger idag.

  Får skylla på en släng av svår senylitet;-)

  Tack för klarläggandet!

  Däremot har jag fått för mig att det såg annorlunda ut där Max ligger idag. Det var en lucka ut mot E4:an där man kunde hämta maten och inuti var det sköna soffor med bord emellan. Ryktet sa dock att man byggde om till en mer oskön miljö för att ungdomarna stannade alldeles för länge och upptog plats som borde ha gått till nya kunder i stället. Om nu inte minnet spökar igen…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Stämmer precis! Där Max nu ligger, var det en BP mack från början, sedan blev det Billy Boy, ett hamburger hak, och sedan Max. Jag vet att man åtminstone förut, kunde gå in på baksidan också, från parkeringen. Och som du säger, det var trivsammare därinne. Nu är det jätte längesen jag var där, men vet att jag tyckte inte att det var som förut, sista gången vi klev in där. Kommer inte ihåg luckan du skriver om, men säger inte att det inte funnits, nån gång i tiden. Det skulle inte förvåna mig att dom tyckte det skulle vara lite rotation på gästerna 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.