Normal…pĂ„ papperet đŸ€Ș

Fick den hÀr amaryllisen av Lena och BrÀlla, för 3 mÄnader och 2 dagar sedan. Nu blommar den för tredje gÄngen.

SÄ snopet, och jag fattar verkligen inte vart det kommer ifrÄn. Löken, kÀnns absolut helt ihÄlig, urblÄst, torr och innehÄllslös. Snacka om att leva pÄ det yttersta.

Men kul att det nÄn gÄng Àr tvÀrsemot det normala. Att blommorna ser fina ut ena dagen, full med blad och lyster.

Och nĂ€sta dag…BAAAM!!!

ApropÄ blommor och vÀxter, den hÀr lilla asken döljer nÄt intressant.

Fylld med fröer som jag inte har en aning om vart dom kommer ifrÄn. LÄg i huset dÄ vi flyttade hit, för snart 10 Är sedan.

Man kanske skulle testa att plantera nĂ„n av dom och se…rĂ€tt var det Ă€r kommer det upp nĂ„n muterad, vĂ€xtĂ€tare som kĂ€kar upp alla mina andra blommor.

Eller, en vampyrblomma, som hugger dig i handleden dÄ du helt ovetandes om dess egenskaper, ska vara snÀll och ge den vatten. Och efter hugget sÄ kommer du att tömmas pÄ blod och du fÄr vÀxtsaft i dina Ädror istÀllet.

Jösses, kanske inte ska plantera ett frö, kan ju gĂ„ Ă„t skogen đŸ˜±

Jag var ju och tog prover som skulle visa status, 5 Ă„r efter min magoperation. Fick provsvar…allt ser normalt ut. Men jag vill ju veta siffror och referenser. NĂ„, det kunde man ju begĂ€ra frĂ„n vĂ„rdcentralen och det gjorde jag.

HĂ€mtade ut det förra veckan. Och av 27 svar med referenser, sĂ„ ligger 25 ungefĂ€r i mitten, sĂ„ det skulle jag ju kalla normalt…wohoo!!

Men dĂ€r Ă€r 2 provsvar jag blir fundersam pĂ„. JĂ€rn… jĂ€rn har ett stort spann, man fĂ„r ligga mellan 30 och 400. Jag ligger pĂ„ 30, sĂ„ jag skulle kalla det för…hĂ„ll ett öga pĂ„ den. Och sen var det, det dĂ„liga kolesterolet, LDL, som ska ligga mellan 2,0-5,3…och jag ligger lĂ€gre, 1,8. Min frĂ„ga blir dĂ„, Ă€r det bra?

Jag har nĂ€mligen för mig att det kan vara obra att det ligger för lĂ„gt. Men det kanske handlar om den siffran blir lĂ€gre Ă€n mina 1,8…ja vad vet jag. Jag fĂ„r lita pĂ„ att dom lĂ€st det rĂ€tt. SĂ„ jag Ă€r glad, att jag Ă€r normal…pĂ„ papperet, hahaa…

Önskar er alla en fin tisdag!