KATASTROFEN, kan bli ett faktum 😧

Har varit ute pÄ en lika kall promenad som igÄr. PÄ NÀckrosvÀgen hÀnger snön frÄn taken.

Och pÄ det nya bygget som inte stÄr fÀrdigt Àn, ute pÄ NoliafÀltet, hÄller dom pÄ att skotta.Sjukt stor byggnad.

Semlor, verkar vara mycket populĂ€rt. Kanske speciellt, sĂ„ hĂ€r, dagarna innan fettisdag. Mitt minne pĂ„ FB, kom med dessa bilder idag, och det passar vĂ€l bra… haha, frĂ„gan Ă€r ju om ens dessa fĂ„r kallas semlor.


Visst, dom har ju grÀdde pÄ sig, inte Àgget dock, för uppenbarligen Àr det grÀdden det hÀnger pÄ, och inget annat.

Diskussionerna kring inlÀgget eskalerade frÄn folk som tyckte att Arla gjorde fel, till köttÀtare som spottar pÄ veganer och skÀmtar hej vilt om alla tokiga salladsÀtare som hÀvdar att det inte behövs grÀdde som i ko grÀdde, för att göra en semla.


Ämnet gĂ„r över till varför man ens fĂ„r sĂ€ga mjölkfri grĂ€dde. Hm, ja, den var ju verkligen klurig, eller đŸ€”

För mig, personligen, Àr det vÀl jÀttebra att den heter just mjölkfri grÀdde, för dÄ vet jag att jag kan anvÀnda den utan att fÄ ont i magen, SAMT, att den ÀndÄ har precis samma egenskaper som just grÀdde frÄn en vanlig grÀsÀtande kossa.

Men tydligen stör det en massa mÀnniskor, som jag gissar, Àr livrÀdda för att dom kanske tar fel. Ja, tÀnk, dom kan ju öppna kyldörren dÀr dom mjölkfria sakerna finns, utan att dom sett att dom Àr i andra Ànden av kyldiskarna. Och dom missar ocksÄ att förpackningen inte har samma fÀrger.

Och tĂ€nk, mjölkfri dryck, den stĂ„r ju inte ens i en kyldisk, men otroligt nog, sĂ„ kan det ju kanske Ă€ndĂ„, hoppa ner en förpackning i kundvagnen och man fĂ„r med sig hem, denna vedervĂ€rdiga produkt. Det stoppar inte dĂ€r, utan ponera nu att mĂ€nniskan ska göra pannkaka, och tar FEL, JISSES… för vet ni vad, det vĂ€rsta Ă€r ju att personen ifrĂ„ga, kommer inte ens att mĂ€rka det, smakmĂ€ssigt eller egenskapsmĂ€ssigt…KATASTROFEN blir ett faktum đŸ˜łđŸ€Ż

NÄ, ni fattar. Jag kan lÀmna ett tips, till alla butiker. SÀtt in ett ljud i kyldörrarna, sÄ nÀr den dörren till dom mjölkfria varorna öppnas, sÄ hörs en sommarbris, fÄgelkvitter och humlor. Och nÀr dörren till komjölksprodukterna öppnas, sÄ ska det rÄmas rejÀlt. Smart va!


Jag la mig in i diskussionen, med en egentligen, helt ovidkommande kommentar, nÀmligen denna.


Och nej, av alla kommentarer som följde, var det bara 1 som ifrÄgasatte om jag visste vad Àmnet handlade om, frÄn början.

Tycker att det Ă€r sĂ„ löjligt, att det liksom ska vara en grej att bara hacka. Det fĂ„r inte heta si och sĂ„, för att det inte Ă€r rĂ€tt. Men ingen tĂ€nker dĂ„ pĂ„ lilla Nisse 4 Ă„r, och det Ă€r semmeldags pĂ„ förskolan. ALLA fĂ„r semlor, men Nisse som Ă€r mjölkallergiker, fĂ„r alltsĂ„ ingen semla. Även om den ser ut precis som en vanligt, sĂ„ kommer fröken och klappar Nisse pĂ„ huvudet och sĂ€ger att hĂ€r, varsĂ„god, du fĂ„r en fejkbulle med sojagrĂ€dde…

Roligt att veta Àr kanske ursprunget. En slÀt bulle som serverades med mjölk. Det skedde innan grÀdden blev en sjÀlvklar del av semlan i modern tid. Jojo, inget som ens var i nÀrheten av nÄt sÄnt hÀr.


Önskar er alla en fin torsdag!