Jag tankevurpade, ordentligt 🙃😝

Åke berĂ€ttade om en hĂ€ndelse för…snart 50 Ă„r sedan. Han skulle beskriva vart han och en kompis, gömt undan en grej. Och det lĂ€t typ sĂ„ hĂ€r.

Ja, det var dĂ€rborta vid VĂ„rdcentralen och dĂ€r var ett hinder. HĂ€r visar han med hĂ€nderna, en trekant med armarna, och eftersom föremĂ„let i frĂ„ga, var i midjehöjd, sĂ„ tĂ€nkte jag att det dĂ€r…hindret, var ganska högt. Speciellt med lutningen han visade.

Mm , sa han, dĂ„ han sĂ„g min rynkade panna (ja jag vet den Ă€r rynkig sedan innan men rynkorna blev sĂ€kert 1/2cm djupare), det var ju ett sĂ„nt dĂ€r hinder man gĂ„r över…oh lord, nu blev det avancerat.


Mina hjĂ€rna gjorde ett antal tankevurpor, dĂ€r jag skulle försöka reda ut, hur detta skulle se ut och VARFÖR? Ehh, vem har ett hinder, som man faktiskt ska gĂ„ över, var det en bro, fast vart har det varit en bro vid vĂ„rdcentralen?

NÀ, stopp stopp, sa jag. Nu önskar jag att jag hade ritat det dÀr hindret, sÄ du fÄr se vad jag ser, med din beskrivning, jag tror inte att den kommer att överensstÀmma med hur det faktiskt sÄg ut.

Åke skrattade till och se, han kunde förklara lite enklare. Hindret var inget man skulle gĂ„ över, utan det var ett hinder pĂ„ en hinderbana…oj, ja dĂ„ fattar ni att det kan bli missförstĂ„nd ibland.


Och tĂ€nk er om Åke varit med i GĂ€ster med Gester….haha, spĂ€nnande.

Fast jodÄ, jag vet, det Àr inte alltid sÄ enkelt att förklara hur saker ser ut, speciellt om man kanske missar en liten detalj i beskrivningen. Och Àn vÀrre, om lyssnaren har en aningens livlig fantasi.

Vi tog nÄt gott till kaffet igÄr kvÀll. Winstone fick stÄ modell.


Sen skulle jag försöka fÄ med Tano, men det Àr svÄrt att fÄ dom synkade, eller att dom ska fÄ plats pÄ samma bild. Men man ser dom dÄ.


Diskussionerna runt bilderna som Robban i Amerika, mejlade fortsĂ€tter pĂ„ fejjan. Och nu la Anders Bostic Envall, ut en bild han tagit pĂ„ en karavan, pĂ„ vĂ€g ner till Övik, under bildandet av SHRA Övik.


SÄ roligt med Àldre bilder, det var ju inte alla som hade en kamera med sig. Lite enklare idag, faktiskt.

Hoppas pĂ„ en fin söndag för er alla och en Ă€nnu större önskan om att det INTE ska komma mer snö nu…STOPP det rĂ€cker ⛔❌

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Ja, det Àr lÀtt hÀnt att tankarna skenar ivÀg lÀngre Àn nödvÀndigt, men sÄ lÀnge det Àr positiva tankar sÄ gör det inget:-)

    Winstone och Tano verkar komma lite bÀttre övrens numera och det Àr vÀl positivt om inte annat! Och dessutom, om bara nÄgra mÄnader sÄ Àr snön borta och kanske fÄr vi se nÄgra bilkaravaner dÄ ocksÄ:-)

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Haha, ja det stĂ€mmer ju, absolut. Jobbigt om man spĂ„rade Ă„t det negativa hĂ„llet och det bara blev vĂ€rre och vĂ€rre, jisses đŸ€Ł Hundarna kan stĂ„ bredvid varandra men Winstone Ă€r fortfarande the old and grumpy dog, han vill inte slĂ€ppa till, och leka runt som Tano. Men det Ă€r tur att Tano inte bryr sig ett smack, han ignorerar och kan lika gĂ€rna gĂ„ undan och leka sjĂ€lv. JAAA, nu taggar vi vĂ„r, Ă„tminstone, och sedan blir det bara bĂ€ttre och bĂ€ttre. Ha en fin dag, Anders!

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten