Instruktionsdjungeln 🐘🩛🐆🙊

Instruktioner, mina vÀnner, Àr ni duktiga pÄ sÄnt? Nu menar jag mer Ät instruktioner för att koppla ihop nÄt, bygga ihop, programmera eller bara förstÄ hur en apparat fungerar.

Jag har aldrig skrutit över att jag kan sÄnt, men, ÀndÄ har jag lyckats med det, nÄn gÄng, emellanÄt. Och det Àr klart, lite skryt kanske man körde med, dom gÄngerna.

Jag fick ju ihop det dĂ€r bordet nere i kĂ€llaren, fast jag faktiskt, nĂ€stan hade gett upp. Även steghyllorna, och jag har programmerat alla teve apparater vi haft genom Ă„ren. Men absolut inte genom att lĂ€sa pĂ„ nĂ„t papper, hur man ska göra.

NĂ€, jag fipplar pĂ„ knappar och kontroller, och BAM, sĂ„ har det plötsligt, suttit dĂ€r. Det enda jag sagt efterĂ„t, Ă€r…frĂ„ga mig inte hur jag gjorde och snĂ€lla, be mig inte, göra om det. Vid nĂ„t tillfĂ€lle hade vi alla kanaler pĂ„ olika stĂ€llen. Typ, 1:an, 2:an och 3:an, var dĂ€r dom skulle. Men 4:an lĂ„g pĂ„ 8:ans plats och 5:an pĂ„ 11:an.

Det var nog en sÄn gÄng dÄ jag bara var glad att jag fÄtt fram kanalerna, och inte iddes bry mig lÀngre.


NĂ„, nu justerar nog Ă€ven Åke teven och box, det Ă€r ett jidder, tycker jag. Och helst av allt, vill jag bara att det ska fungera. Men jag vet ocksĂ„, att man inte ska vara rĂ€dd för att prova.

Man brukar ju sÄ vackert sÀga, sÄ dÀr lite kaxigt, vad kan hÀnda liksom, det Àr ju knappast sÄ att du raderar hela apparatens varande.

Fast…hm, jag Ă€r inte sĂ„ sĂ€ker pĂ„ att jag inte skulle kunna fixa det ocksĂ„. FörstĂ„ skrĂ€cken dĂ„ jag skulle fĂ„ igĂ„ng datorerna inne pĂ„ LantmĂ€nnen, dĂ„ jag praktiserade dĂ€r, pĂ„ sent 90 tal. Plötsligt blinkar det rött pĂ„ skĂ€rmen. ERROR kontakta den och den…jisses, om man hade kunnat försvinna nĂ„nstans. Men, ok, inget raderades fast jag hann tĂ€nka det.


Vi hyr en parkeringsplats inne i ett garage, pÄ jobbet. NÀr man ska ut, sÄ drar man i ett snöre för att porten ska Äka upp. Den dÀr snökvÀllen, dÄ jag var tvungen att stÄ kvar och vÀnta pÄ traktorn, med vÄr bilgranne. SÄ visade han mig, hur man ska göra om porten fastnat och inte gÄr ner.

Detta hÀnder ofta, man kommer dit och porten har stÄtt öppen. Jag har reflekterat över ett telefon nummer som stÄr skrivet pÄ vÀggen. Och nu förklarade han att det var han, som skrivit dit det. Kan ni gissa varför.

Mjo, numret man ska ringa, om porten till exempel fastnat dÀruppe, det sitter hÀr.


Och nu undrar man ju hur i hela …man ska kunna se det, nĂ€r porten fastnat uppe i taket. Hahaa… oh my guuuard!! Det var en miss i planeringen. Eller hade den som satt upp det, fĂ„tt fel…tadaaa, instruktioner.

Fick Äterigen restskatt i Är, inte 9000 som ifjol, men 5500. Kommenterade en vÀns inlÀgg om skatteÄterbÀringen, att min restskatt Àr som att skrapa fram höga fina siffror pÄ en Trisslott, men bara 2 av varje och sedan avrundas det med, X10.

Jaja, jag vet ju att det Ă€r pengar som jag haft att leva loppan för… det lĂ€t vĂ€l fint, och roligt, och nu Ă€r det payback time. Ska ringa till skattekontoret vid tillfĂ€lle och frĂ„ga vad vissa av deras ord betyder, jag har ingen aning, att lĂ€sa deklarations papperen Ă€r för mig som att lĂ€sa, just instruktioner.

Underbart att vara ledig igen. Fast som vanligt, ledig med modifikation. Jag har en tid pĂ„ vĂ„rdcentralen att anpassa mig efter. SĂ„ jag kĂ€nner mig inte fri som i fri att göra precis vad jag vill, men nĂ€stan  😊

Ha en underbar torsdag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.