Mixad eller kanske, justerad 🙃

Ibland Àr man lite mixad i huvudet, i think. Brukar oftast skriva matsedel för en eller flera veckor, med utrymme för justeringar.

Förra veckan stod det kalops pÄ sedeln. RÀtt sÄ lÀtt och gott. Gjorde i ordning den införskaffade högreven, lÀste vissa instruktioner, leta rÀtt pÄ ditten och datten och sedan var det klart.

Åke fick det till middag och sedan i matlĂ„dan. Dagen efter gick jag in pĂ„ matsedeln för att kolla att planeringen stĂ€mde. KALOPS, oj, var det kalops jag skulle ha gjort. Undrade om jag skulle frĂ„ga Åke om han tyckte att dillköttet smakade kalops fast…nĂ€, han vet nog inte ens vad som stĂ„r pĂ„ den dĂ€r listan.

Uppenbarligen inte jag heller 🙃😆

 


I torsdags skulle jag sno ihop en sĂ„n dĂ€r enkel glass. Öppnade en burk med kondenserad mjölk…trodde jag ja. I hastigheten hade jag öppnat en karamelliserad mjölk istĂ€llet. Och vad skulle jag nu göra med den đŸ€š

Jag har aldrig anvĂ€nt nĂ„t sĂ„nt sĂ„ det Ă€r ju tur att Google finns. Det fick bli en variant pĂ„ Dumlekakor. Mixade receptet med kolakakor och Dumlekakor och jodĂ„, jag gillade degen, men kakan i sig Ă€r ju tyvĂ€rr, rĂ€tt sĂ„ söt. Men…nĂ€sta gĂ„ng ska jag lĂ€gga ner en nöt eller nĂ„t, sĂ„nt, istĂ€llet.

Ja det Àr precis sÄ dÀr man kan förklara, att det ena ger det andra med det tredje. Det var som inte tÀnkt frÄn början, men det reder sig till slut, i alla fall.

ApropĂ„ kakor sĂ„ Ă€r det en alldeles speciell dag, idag, nĂ€mligen, tadaa…

Jag gillar mazariner fast Àter kanske en, vart tredje Är. Dom ska ju vara pinfÀrska och för mig fÄr dom gÀrna skilja sig lite frÄn originalet. Roligare topping eller nÄt sÄnt.

Ska ordna ihop lite svenska saker och skicka till Mary och Jerry i Duluth. Bara för skoj skull. Polkagrisar Àr vÀl svenskt sÄ det förslÄr. Och dÄ det gÀller polkagrisar eller godis i andra former, sÄ ligger nog Monkey Business, mig, nÀrmast till hands.

Titta vad jag hittade, hahaa…

Med nĂ„gra bitar kvar av pusslet sĂ„ slĂ€nger Åke in handduken. Det Ă€r nog första gĂ„ngen i vĂ€rldshistorien, men jag förstĂ„r. Till och med jag har stĂ„tt dĂ€r, 10 minuter utan att hitta en enda bit som passar. Och nu tycker jag att det kĂ€nns som om jag skulle vilja slĂ€nga duken i tvĂ€ttmaskinen. DĂ„ mĂ„ste nog pusslet bort.

Kanske skulle ha investerat i en sĂ„n dĂ€r pusselduk, Ă€r det nĂ„n hĂ€r, som testat en sĂ„n? Är dom bra eller faller bitarna ur Ă€ndĂ„, mĂ„nntro.

Min Äterfunna vÀn, Annelie, eller RenbÀrs Annelie som jag skriver, la en kommentar igÄr och jag svarade att jag skulle lÀgga ut den idag. SÄ ni som inte vet, fÄr veta.

”Jag förstĂ„r att du gĂ€rna kallar det för RenbĂ€rs för som du sa, du skriver som man sĂ€ger. Renbergsvattnet Ă€r ju det rĂ€tta namnet och pĂ„ vĂ„rt bondska mĂ„l heter det Remmers. Lite roligt Ă€ndĂ„ att det frĂ„n begynnelsen hette RönnbĂ€rsvattnet men om de som skulle skriva ner alla bya namn inte hörde eller inte förstod bondska vet jag ej men Renbergsvattnet blev det pĂ„ prĂ€nt.” Slutcitat

Ja Remmers lĂ„ter vĂ€ldigt likt renbĂ€rs, sĂ„ jag kan tĂ€nka mig att skriva och sĂ€ga sĂ„, istĂ€llet â˜ș

Ha en fin lördag, allihop!

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Annelie Wallmark

  Jag hittade ett vĂ€ldans roligt pysslande. Att ringa den dĂ€r Maria HĂ€llsten titt som tĂ€tt och besöka hennes hus borde alla fĂ„ göra. Det Ă€r en upplevelse och jag Ă€lskar bĂ„de mĂ€nniskan och huset. Ditt skratt, din klokhet fĂ„r mig att mĂ„ sĂ„ fantastiskt bra. MĂ„ste hejda mig lite innan du tror att jag Ă€r en sĂ„dan dĂ€r stalker 😂 Älskar din blogg! All lycka och kĂ€rlek till dig ❀ Du Ă€r one of a kind

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Men du vet ju ocksĂ„, att du ger tillbaka, mĂ„nga skratt och klokheter, sĂ„ det blir win win <3 Och du Ă€r alltid vĂ€lkommen hit. Men jag gissar att det kanske blir jag som kommer till dig, nĂ€sta svĂ€ng. Hoppas pĂ„ vaccin…i förrgĂ„r.

 2. Tina

  đŸŒŸâ€ Jag hĂ„ller med Annelie! 💯🌞

  Jag skulle göra köttbullar, men stirrade plötsligt pÄ en köttfÀrssÄs! Ha ha ha

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Vad snĂ€lla ni Ă€r…men det vet ni ju redan ❀ Hahaa…det Ă€r tröst att det finns dom som gör som jag, fast mina köttbullar som blev till sĂ„s, berodde pĂ„ kockan som inte hade Tinas recept 😄

 3. Tina

  Oj, det har jag missat! Men ta en extra gula i smeten. Det binder. LÄt det svÀlla 15 min. med hackad rÄ lök, 1 dl grÀdde, 2 Àggulor och knappt 1 dl ströbröd för 500 gr. fÀrs. Salt/vitpeppar. Tar nuförtiden i Kryddpeppar, Christians favvo.

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Hm, nu blir jag nyfiken. Tror att det du skriver Ă€r ditt recept pĂ„ köttbullar, har jag rĂ€tt eller har jag rĂ€tt? Men inlĂ€gget hade inga köttbullar i sig, eller tyckte du att jag skulle ha gjort det istĂ€llet för dillkött, eller skulle jag haft kryddpeppar i mazarinerna? Nu fĂ„r jag nĂ„t att fundera pĂ„, idag 😀

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten