Burned balls, eller fireball, hm! 🏏

Den hÀr översÀttningen av brÀnnboll, kom upp som ett minne och jag la ut den pÄ Marys FB sida. DÀr jag taggade henne och Jerry. Var naturligtvis nyfiken pÄ om dom hört talas om detta. Nej, det hade dom inte, och hon tyckte det lÀt hysteriskt roligt, med den översÀttningen.


Nu ville hon veta mer. Jag har kÀmpat lite med översÀttningen, och man kan fÄ till det, fast att brÀnna nÄn, Àr ju att brÀnna nÄn, spelar ju som ingen roll. HÀr Àr en del av texten, som jag skickade nu.

Here comes the fun translation, hope you understand it.

When the burner gets the tennis ball and has one foot on the plate, the burner shouts ”burned”.
If the player from the inside team who has knocked the ball away is between two of the cones when the burner shouts burnt, the person will be burned.
This means points for the away team, and that the burnt player must be last in the infield queue to wait his turn to hit the ball again.


Det Àr som Nicco sa igÄr, ett konstigt namn pÄ spelet. Att brÀnna nÄn, Àr nÄt man gör, att bli brÀnd, Àr nÄt annat, sÄ egentligen lÄter namnet pÄ spelet fel. Skulle ha hetat brÀnd boll, eller? NÄja, nu heter det brÀnnboll, och huvudsaken Àr ju att vi vet vad det handlar om.

Vi har ju spelat en hel del brÀnnboll. Back in time, dÄ vi firade midsomrarna uppe i MalttrÀsk.


Och denna brÀnnboll har bytts ut till kubb, dÄ man firar midsommar i MalÄ.


Visst har ni hört talas om Matsmart? DĂ€r kan man bestĂ€lla Ă€tbara saker och lite annat, som hĂ„ller pĂ„ ha kort ”bĂ€stföre” datum, eller att det gĂ„tt ut men gĂ„r att Ă€ta Ă€ndĂ„.

Jag gjorde en liten bestĂ€llning som jag hĂ€mtade ut igĂ„r. Det blev en liten miss frĂ„n min sida. Dom hade nĂ€mligen Ballerinakex, med olika fyllningar. 5 kronor styck, och jag trodde att jag bestĂ€llde 3 stycken…ish. Men, det bidde inte 3, det bidde 12 đŸ€­

Hahaa…jaja, jag kan vĂ€l lĂ€gga dom i frysen. GĂ„r sĂ€kert Ă„t, till slut. Man kan krossa nĂ„gra och anvĂ€nda som glass topping, jojo. Ett tips, om man bestĂ€ller dĂ€rifrĂ„n, Ă€r att ni kollar frakten. Det kostar ju, sĂ„ bestĂ€ller man för lite, Ă€r det inte lönt. Men det stĂ„r pĂ„ ordern, hur mycket man sparat.

Fick en bukett tulpaner igÄr!

Men var Ă€r Winstone? Jo, let me show you…

Ha en fin onsdag!

 

Maria Lundmark HĂ€llsten