SmaksĂ€tta med bubblor đŸ»đŸ„‚

Missade den dÀr vÄffeldagen igÄr. Eller missade och missade, jag blev ju rÀtt snart pÄmind om den. SvÄrt om man har FB, att inte se vad som Àr pÄ gÄng. NÄja, vÄfflor Àr ju mer som en efterrÀtt, beronde pÄ toppingen, sÄ jag kan tÀnka mig det som en lunch, imorgon. Och dÀrmed har vi gjort en förlÀngning pÄ vÄffeldagen.

Återigen kunde jag inte lĂ„ta bli att frĂ„ga dom over there, om dom kĂ€nde till knepet med att ha mineralvatten i smeten. Det hade dom inte, och ville nu ha receptet som min mormor körde efter.

Blev genast svĂ„rt. Jag skulle förklara ordet höfta, att man tar saker pĂ„ kĂ€nn, och det Ă€r svĂ„rt att översĂ€tta. Höfta blev hip – hop, hahaa… jaja, hon förstod nog vad jag menade.

"Now it's getting a little difficult. We are known for doing something we call hip-hop"

NÄn skrev att hans mamma, eller om det var fru, anvÀnde öl i smeten. Ja, varför inte, öl kan man ju anvÀnda i matlagning och bubblorna fÄr du pÄ köpet.


En annan kommenterade min kommentar, att hennes mormor, som var frĂ„n Tyskland, anvĂ€nde mineralvatten i ett bröd. Och nĂ„n annan slĂ€kting gjorde det pĂ„ mjölk. Skillnaden blev att brödet blev frasigare, med vattnet. Och det Ă€r ju precis dĂ€rför man anvĂ€nder vattnet till vĂ„fflorna…för frasigheten.

ApropÄ det drickbara, öl i det förra fallet, sÄ ska ni fÄ se hÀr, vad jag bestÀllde som extra gott till PÄsk.


Men inte utan att jag kĂ€nner mig lurad…av mig sjĂ€lv. Ingenstans uppfattade jag att alkoholhalten lĂ„g pĂ„ 8%, tvi vale. Jag tycker att cider som Ă€r för starka, smakar vin. Och JAAA, jag ser att det stĂ„r 8% mitt pĂ„ burken, hur kunde jag ens missa det *suck*

NÄja, dom Àr osmakade, och vem vet, dom kanske gÄr att dricka ÀndÄ. Vi fÄr se!

Annars kan man vÀl trolla till dom och anvÀnda som nÄt annat. Lite som ljudteknikerna gör, eller vad tror ni

Ha en underbar fredag!

Maria Lundmark HĂ€llsten