Viktig information! ⚠️📣

I dagens VK idag.

Klicka på bilderna för att komma till vk.se och reportaget

Och detta skrev jag för över ett halvår sedan och la ut på FB. I sammanhanget var det en bil som kronofogden beslagtagit trots att den inte stod skriven på kvinnan som var ägare.

”Nu handlar inte detta om just bilar, men om vikten av att kolla, vem eller vilka som står skriven på din adress. För ni vet väl att vem som helst kan skriva sig på din adress utan att du blir meddelad om det?

Jag nämnde detta för min mamma, och skulle visa henne hur man kollade upp det. Och vi blev något överraskade, det visade sig att det är en man som står skriven hos henne. Nå, efter liten utredning så visade det sig vara en som bor i lägenheten ovanför henne. Och han hade fyllt i fel nummer. Så detta är nu åtgärdat.

Men…ponera att han stått kvar där, ingen visste om det, och han går i personlig konkurs, vad händer då? Kan kronofogden komma och utmäta saker hos min mamma? Och säg, att mannen ifråga var ute efter nåt annat. Han kunde ju bara vänta tills hon var ute, sedan ringa Securitas och be dom låsa upp dörren, eller? Jisses, att man får passa sig och trippa på tårna hela tiden. Skittråkigt, man vill ju tro gott om alla.”

Detta har jag dessutom tagit upp förut, nämligen 22 november 2017, och då, efter tips från Jan A, även kallad ”kul. Janne” en period i hans liv 😄🃏

”Såg ett tips på FB, nu på morgonen. Jan A har delat en länk, som jag tycker ni ska gå in på och göra er en anmälan där, om att din adress är din, och ingen annans. Har nämligen hört av en gammal kompis, att på deras område, hade detta precis hänt.

Någon har skrivit sig på en adress där dom inte hör hemma, och länsar brevlådan med jämna mellanrum, eftersom dom får sin post, till den lådan där dom skrivit sig. Förmodligen papperslösa människor.

Detta kan få katastrofala följder. Ponera att den som skrivit sig hos er, går i personlig konkurs, vad händer då? Eller om du uppbär bostadsbidrag eller andra bidrag beroende på hur många som bor i ditt hushåll…räkna ut vad som då, kan hända…illa!

Klicka på här SKATTEVERKET så kommer ni in där anmälan kan göras.”

Så, gör nu detta, ni som läser och kolla upp ordentligt, så ni inte har några extra skrivna hos er. Ni vet väl också att det kan leda till både böter och fängelse om man inte bor på den adress man är folkbokförd.

Jag satt ute på bron igår, årets första utesittar stund. Inte så länge, men nån halvtimme. Riktigt varmt, behövde ingen jacka, faktiskt. Men det är klart, uppe på bron blir det lä.

Köpte jättegoda pizzabottnar och till middag, så fick alla (alla= jag, Åke, Nicco och Georgo) komponera sin egna pizza. Men vad är en pizza utan sallad med specialdressing och rippelsås? Bara hälften…

Provade den där felköpta cidern, och javisst, jag kunde dricka den, men för mycket procent i en cider, har en tendens att smaka jäst. Den här var ett gränsfall.

Ha en fin lördag, allihop!

 

Maria Lundmark Hällsten