Jag Ă€r positiv… 😄 PĂ„ fler Ă€n 1 sĂ€tt 😳

JÀrlÄsa, för 7 Är sedan, och Sally hade tagit en tupplur i hennes hammock som hon fick av oss sommaren innan.


Ingen snö dÀr dÄ, och ingen snö dÀr idag heller. Men det ligger ju en bra bit söderut, sÄ inte sÄ förvÄnande, kanske.

Nu ska ni fĂ„ höra nĂ„t som förvĂ„nade mig…mucho.


Jag har, redan för flera mÄnader sedan funderat över varför man inte kollar om man har antikroppar. Anledningen frÄn mitt hÄll, var dÄ, om nu ens brukare skulle fÄ Covid, sÄ visste man i alla fall vem som skulle kunna gÄ, nÄgorlunda sÀker och jobba.

Men, sÄ har det vÀnt och jag har tÀnkt att det spelar ju ingen roll om du Àr tillfÀlligt immun. Man smittar ju fortfarande. SÄ har man dom hemma som Àr i riskgrupp, sÄ Àr ju risken större, att man drar hem det till dom.

Sen vĂ€nde det igen… för som det verkar sĂ„ kan man ju ha haft det utan att veta om det. Och om man haft det ska man kanske inte, vaccinera sig, det första man gör, beroende pĂ„ vilket vaccin man fĂ„. Fotnot, egen teori…


SÄ jag bestÀllde ett test. Tvekade ÀndÄ nÄn extra dag, skulle jag göra detta, och varför? Eftersom jag nu redan hade det hemma, sÄ kÀndes det Àn mer dumt, att inte sticka sig sjÀlv i fingret och göra testen, sÄ jag föll till föga och i did it!

2 dagar senare fick jag provsvaret.

Jag Àr positiv, jag har med andra ord, haft Covid och jag har antikroppar. Jag blev i chock, pÄ riktigt!

Jag kÀnner ingen som jag jobbat med eller min familj, som haft det. Inte jag heller, om ni hade frÄgat. Jag har inte haft ont i nÄn hals, feber, eller hosta. HuvudvÀrk eller kroppslig vÀrk.
Nu har det googlats, och frÄgats och funderats. Fick höra att man kan vara en asymtomatisk variant. NÄt som egentligen barn och ungdomar, har och det Àr dÀrför dom inte blir sÄ sjuka av denna Corona.

Dom som Àr asymtomatisk, smittar inte heller lika mycket, men kan ju absolut göra det ÀndÄ.

Nu vill jag dock höja ett varningens finger. För detta provsvar, gav inte mig nĂ„t svar, egentligen. Jag har haft det men NÄR, och hur lĂ€nge har jag antikroppar…svar: VET EJ. Och NEJ, jag mĂ„ste Ă€ndĂ„ fortsĂ€tta precis som innan, vara noggrann, hĂ„lla avstĂ„nd, blablabla.

Och gör inte som vissa, som tror sig kunna sÀtta sig över andra för att dom egentligen inte tror att Corona existerar.

SÄ, testet Àr egentligen bortkastat, förutom möjligtvis en hint om att jag kanske, och nu Àr kanske understruket, inte blir sÄ sjuk om jag Äker pÄ det en gÄng till.
Men ingen tycks ju veta nÄt, sÄ det ska jag absolut ha osagt. Det finns ju uppenbarligen varianter pÄ Coronan ocksÄ.

Och varför skrev jag nu om detta. Jo, för att det finns inga genvÀgar, jag Àr tjoffe idag, men kanske inte imorgon. Man kan fÄ det igen, man kan fortfarande vara smittbÀrare, och jag hade kunnat spara dessa pengar och gjort nÄt annat för dom.

Det var bara min nyfikenhet som drev mig. Och sedan tycker jag att det Ă€r roligt, att jag sagt, för flera mĂ„nader sedan…”tĂ€nk om jag faktiskt redan varit sjuk, utan att veta det, tĂ€nk om jag Ă€r immun”. Och tĂ€nk, sĂ„ var det ocksĂ„, fast…NÄR, VAR OCH HUR???

Utan att frÄga finns ingen chans att fÄ ett svar, fast nu har jag frÄgat och fÄtt svar men inte pÄ hur en fortsÀttning kommer att te sig.

Gjorde som jag tÀnkt igÄr, och Winstone fick sig en dusch. Det innebÀr i sin tur att jag vill ha han vit, lite lÀngre Àn efter en första promenad. SÄ han var rustad, om Àn, lÀtt motvilligt.

VÀsterslÀtt, over and out! Hoppas pÄ en fin mÄndag för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Covid 19 Àr en himla lurig sjukdom. FrÄn inga symtom alls som för dig, till sÄ allvarliga konsekvenser att man dör och allt dÀremellan.

  Det enda man kan vara sÀker pÄ Àr att det Àr bÀst att vara försiktig. För Àven om man har tur sjÀlv sÄ kan man rÄka smitta nÄgon annan som i vÀrsta fall stryker med.

  SÄ du Àr klok som hanterar ditt positiva provbesked försiktigt. Om inte annat av hÀnsyn till vÄrdpersonal och alla andra som sliter i pandemins skugga.

  Men dumheten har i alla fall fÄtt ett ansikte under coronapandemin_:-)

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Ja man kan inte göra annat. Även jag har ju ett vĂ„rdande yrke och man mĂ„ste tĂ€nka pĂ„ alla man trĂ€ffar dĂ€r samt ytterst, pĂ„ vĂ„r brukare. Sa för 5 minuter sedan, undrar om det Ă€r för att jag Ă€r konstant blöt om hĂ€nderna, som jag klarat mig sĂ„ bra, eller rĂ€ttare sagt, att ingen blivit sjuk som jag trĂ€ffat. Ingen kollega eller brukare…puh! Jag handdiskar hĂ€r, och Ă€ven pĂ„ mitt arbete, Ă€ven om det finns diskmaskin dĂ€rborta. Bord ska torkas, hĂ€nder ska tvĂ€ttas. Man kommer in frĂ„n prommis med hund, och in under kranen…never ending story. VĂ€ljer tider att handla dĂ„ det Ă€r mindre folk, har munskydd, och det jag kanske saknar mest, Ă€r alla fikastunder man haft, men som nu Ă€r lika med noll. Fast vi gĂ„r mot varmare vĂ€der ute och kaffe kan man ju Ă€ven inta pĂ„ vĂ„r gĂ„rd, sĂ„ det kĂ€nns Ă€ndĂ„ hoppfullt. Ha en fin dag, Anders!

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.