SkrĂ€ppost och soptunna 🗑

BestÀllde en tröja frÄn nÄt place, över nÄt hav, frÄn ett annat land. Fick vad jag bestÀllt, och allt var frid och fröjd. Men sÄ började jag fÄ nÄt jag absolut inte, efterfrÄgat. Det kom igÄr morse.
En jÀdrans massa mejl, ett och samma.

Efter att ha plockat bort 40 stycken och fortsatte fÄ dom, vartefter jag tog bort dom, sÄ började jag skicka dom tillbaka till avsÀndaren.

 


Tror ni det hjÀlpte? Nopp, men jag markerade att det var skrÀppost, sÄ det hamnade i den inkorgen istÀllet. Tog reda pÄ ett kontaktsÀtt, och mejlade att jag ville bli raderad frÄn deras utskick. Det var lugnt nÄn timme, sen kom dom igen.

Och i morse fanns det Ă„terigen en lunta.

Nu upptĂ€ckte jag dock att man Ă€ven kunde blockera avsĂ€ndaren, vilket jag nu gjort. Det kom 1 mejl till, efter det, fast nu verkar det som om det blev stoppat. Jag lĂ€r aldrig bestĂ€lla nĂ„t mer frĂ„n dom i alla fall 😠

Fick en frÄga frÄn Remmers Annelie. Om jag visste skillnaden pÄ dessa 2 vaniljpulver.

Mja, jag har bÀgge burkarna hemma, den blÄ Àr nÄt jag anvÀnt sÄ lÀnge jag kan minnas. Men sÄ sÄg jag Dr Oetkers pulver för nÄt Är sedan. Det stÄr ju med Àkta vanilj, sÄ den kÀndes mer genuin.

LÀser man pÄ burkarna sÄ stÀmmer kÀnslan rÀtt sÄ bra. Visst det Àr en vÀldans massa socker i bÀgge tvÄ, men i den blÄ Àr det potatisstÀrkelse och etylvanillin.

Etylvanillin Àr en artificiell arom. Den Àr cirka tre gÄnger starkare Àn vanlig naturlig vanillin. Etylvanillin tillverkas frÄn guethol, vilket har sitt ursprung i difenoler av petrokemiskt ursprung (olja).

Etylvanillinet Àr matindustrins billigaste och mest anvÀnda vaniljsmak. Det anvÀnds exempelvis i glass och kakor av lÀgre kvalitet samt i parfym.

Den röda texten har jag kopierat frĂ„n, klicka pĂ„ deras namn för att komma dit âžĄïžÂ wikipedia.

I Dr Oetkers pulver, finns det naturlig bourbon vaniljarom samt pulveriserade vaniljbönor. Det lÄter vÀl som nÄt redigt och bra. och nu Äker den blÄ burken i soporna.


Dags att göra ett ryck med snabeldraken och sedan fixa nĂ„n middag till Åke. Det var -2 grader dĂ„ vi var ute pĂ„ första prommisen i morse, jag och Winstone. Det bĂ€sta med dom graderna Ă€r att man slipper gruset. Men blir det lite varmare sĂ„ kanske det finns tid att sitta lite pĂ„ bron, innan jobbet. Vi fĂ„r se!

Ha en fin tisdag, allihop!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.