Äta eller ätas 😮

Vi fick lite utetid igår men det dröjde väl bara nån 45 minuter innan molnen dök upp, som dom värsta partypoopers. Och tyvärr, med solen skymd och lätt bris, så kändes det inte så varmt längre.

Men som sagt, en stund så var det gott, därute.

Apropå gott, så gjorde jag två varianter på räkgott, en maträtt som man egentligen ska göra ett dygn innan man sätter in den i ugnen. Originalet ska som namnet antyder, innehålla räkor. Fast jag gjorde en till, med egenkryddad tofu. Den fick godkänt av Nicco och jo, jag tyckte faktiskt att den smakade bättre än den med räkor.

Hade jag inte trott men en bidragande del kan vara att jag hettade upp den lite med Åbers kryddor och hans grinch senap.

Jag grävde fram ett gott vatten till maten. Nåt jag kan rekommendera om man vill lyxa till det men inte gillar vin, öl eller tycker att cidern är för söt. Den här kan du inte ens gissa att den innehåller alkohol, fräsch smak, passade utmärkt till middagen.

Mat och äta ja…den här lille killen ville mata giraffen, fast…ehh…

Och aningens grymmare, här höll barnet på bli fågelmat…JISSES!!!

Mja, så där hade det ju kunnat sluta för min mamma. Det har ni hört förut, då berguven greppade håret på henne och hade tänkt dra iväg. Berguven som förövrigt är en av världens största ugglor med sina upp till 75 cm med 188 cm mellan vingspetsarna.

Den som ville flaxa iväg med mamma, mötte sitt öde då den kom tillbaka, dagen efter, med samma mission. Men då stod min morfar beredd.

Synd kan man väl tycka, på en fin uggla, men jag förstår också mormor och morfar. Ska också understryka att detta skedde innan berguven blev fridlyst.

Nämen lite frukost kanske och sen får man se om solen börjat värma upp stolarna därute. Ha en fin söndag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annelie Wallmark

    Min kloka fina vän ❤️ Där tänker vi så lika. Alldeles för många dömer en för vad man gjorde förr. Det kan vara tio år sedan eller ännu mer. Jag säger att man ska aldrig säga aldrig och att man är inte sämre än att man kan ändra sig. Blir jag överbevisad så står jag inte stilla och stampar utan försöker tänka att så kan det ju vara. Det har gjort mitt liv mycket lättare och jag förlåter gärna om någon inser att de har fel. Dock undrar jag om det finns något fel på dig 🤔 Du ger så mycket och du skulle kunna bli vad som helst. Utom fjärilsforskare då 😂

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Hahaa…fjärilsforskare går fetbort 😂 Ja du, jag hade nog en tid då jag hade svårt, att inte sitta och älta gamla oförrätter. Men sen kom jag bara på, rakt upp och ner, att fel som andra gör, och som dom vägrar inse själva, att dom är orsaken till, dom straffar sig själv. Jag behöver inte tillrättavisa eller döma…oförstånd är nåt som många har. Och det är inte alla gånger dom är medveten om det. Jag valde att gå vidare och lägga energi på mig själv. Den kan jag också dela med mig av, till mina närmaste vänner ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.