Ljudlös med ett munspel i munnen…đŸŽŒ

Gjorde som jag skrev igÄr, tog dagen som den kom. Gjorde pepparrotskött, nÄt jag aldrig testat förut. Högrev mÄste ju vara det mest, tacksammaste köttet att jobba med, dÄ det gÀller grytor, av alla dess slag.

Och oh ja, det blev jĂ€ttegott, sĂ„ ni kan gissa vad som finns i Åkes lunchlĂ„da för dagen och min middagslĂ„da… *nickar*


Nicco tog med sig Åke för att testköra Åkes Van. Och nu Ă€r det Ă€garbyte pĂ„ gĂ„ng. Den stannar i familjen men med annat namn pĂ„ Ă€garbeviset. Jojo, fort var det gjort! Och nu Ă€r det Åke som mĂ„ste kolla sig om efter en ny bil. Förhoppningsvis inget Ă„bĂ€ke.


Föreslog att han kunde köpa min Audi, men… tror inte att han lyssnade pĂ„ det örat. Lite roligt att den hĂ€r dök upp som 2 Ă„rs minne idag.

Med texten, ”Bulten som hĂ„ller generatorn i Camaron, har gĂ„tt av, sĂ„ för att inte bli billös, skjutsade jag upp Åke pĂ„ hans jobb och tog hans bil, The Volvo…oh my lord!
Finns inget Äka i den inte. Man tror att man kan gasa pÄ lite men icket, tar det normalt 3 sekunder att lÀmna vÄr infart och komma ut pÄ vÀgen i rÀtt riktning, sÄ tar det 10 med Volvon, man hinner bli rÀdd att nÄn ska köra in i en.

Men sĂ„ visade Åke att det finns en race knapp, hahaa..

.Och ja, den fungerar, nu vĂ€xlar ju bilen ner och fick en extra boost. S:et kanske stĂ„r för speed eller nu Ă€r det ju en Volvo, dĂ„ borde den ha ett svenskt ord, hm…sport…spĂ€nnande…special. NĂ€, jag vet inte, seriöst! Men den funkar 😃

Och den Volvon, anvÀnde han som delbetalning till The Van, sÄ hm, hoppas det blir nÄt lite roligare, den hÀr gÄngen.

SÄg en utmaning pÄ TikTok. Och efter att ha kollat in samma sak pÄ youtube, sÄ inser jag att det Àr en gammal utmaning, fast jag har missat den totalt. Man ska sÀtta ett munspel i munnen, sedan ska nÄn annan smacka dig pÄ benet, och du ska inte ge nÄgra ljud ifrÄn dig.

Det jag nu sÄg, var en snÀll variant. En mamma som höll i en trÀslev och duttade till. Dottern började skratta och dÄ lÀt det ju för roligt. PÄ youtube, blev det ju bara pinsamt, varför ska man tÀvla i att slÄ sÄ hÄrt man kan. NÀ, men jag tycker att sjÀlva grejen med munspelet, var kul.

Kan man inte köra en annan variant som inte inkluderar ett redskap? MĂ„ste fundera pĂ„ den. Man borde kunna anvĂ€nda det i nĂ„n typ av spel, eller mja, det blev nog lite för avancerat. Alla deltagare bör nog ha sitt egna munspel ocksĂ„…nĂ€. Jag lĂ€gger ner mina funderingar.

Men Äterkoppla gÀrna om nÄn av er, har nÄt roligt förslag dÀr detta kan ingÄ.

SÄg den hÀr bilden.


Och visst var man nöjd med det lilla, eller man fascinerades av smÄ saker. Man behövde inte sÄ mycket dÄ man var barn. Och hÀr Äterkommer jag igen, till den dÀr tejprullen. Vi barn fick, ju varsin, av vÄr mormor, och den var lÀtt marmorerad. Hela sommaren skulle det sedan brÄkas om vems tejprulle som var vems.

Vet inte varför vi var sÄ roade av denna rulle. Kan det ha att göra med att tejp anvÀndes till specifika saker, och nu fick vi göra vad vi ville med den.

NÀ, nu vÀntar Winstone pÄ utgÄng. . Ser inte ut att blÄsa lika vilt som i helgen, sÄ man kanske klarar sig mössfri. Sen blir det frukost med gÄrdagens Robinson pÄ datorskÀrmen. Hoppas pÄ en bra dag, för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  KĂ€nner igen det dĂ€r med pennan… sĂ„ hĂ€rlig nostalgi! Och vilken status om man hade en sĂ„dan penna.. Jag fick dock en Ă€nnu större med typ tio fĂ€rger, som dessutom var ”luktblĂ€ck” hur coolt liksom?

  Jag kan nog tycka att vi var vĂ€ldigt lyckligt lottade dĂ„ vi fick förmĂ„gan Ă„t att glĂ€djas Ă„t ”det lilla” 🙂

  Det Ă€r fantastiskt egentligen… Kram <3

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Ja, dom kommer jag ocksĂ„ ihĂ„g, jĂ€marns, vad det fanns grejer förr 😀 Det Ă€r Ă€ndĂ„ synd, att man inte kan kĂ€nna samma sak idag, det duger liksom inte. Lite vill ha mer! Vi har ett överflöd och det dĂ€r slit och slĂ€ng begreppet, lever i allra högsta grad. Fast vi kanske Ă€ndĂ„ hĂ„ller pĂ„ att vĂ€nda, Ă„terbruk Ă€r ju rĂ€tt inne, det med. //Kram

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.