NĂ„n har testat redan, snopet đŸ€“

ApropĂ„ fyrkantiga hjul, som jag skev om igĂ„r. Plötsligt dök det upp en bild i flödet pĂ„ klotterplanket (FB). Om det Ă€r sĂ„ smart, tror jag vĂ€l inte…hehe, men…nĂ„n har testat.


Sa till Nicco dĂ„ vi satt dĂ€rute, om Nicke hade levt, Åkes pappa alltsĂ„, sĂ„ hade han sĂ€kert kunnat göra ett fyrkantigt hjul. Bara för utmaningen, inte för att han skulle ha anvĂ€nt det.

ÄndĂ„ kul dĂ„ man har ett sĂ„nt intresse och kunskaper, att kunna filura ihop olika saker. Man mĂ„ste ju vara kunnig i flera moment. Nicke har byggt mycket i sitt liv. Dock har inte jag fĂ„tt se allt, men hört talas om det.

En husvagn, gjorde han, en skoter, han byggde deras stuga i KittelfjÀll, hÀr hemma i garaget, och körde sedan upp den i delar. Han gjorde nÄgra vÀggur, med pendel, 2 sÄna finns ocksÄ i kÀllaren. Och till och med, egna verktyg som han behövde i hans utövande av byggnationer av olika slag.

Åkes DKW, gjorde han nĂ€stan om, frĂ„n grunden, och den var ju ett praktexemplar.


Nej, det Àr inte alla som kan göra sÄna dÀr saker, bara för att. Jag mÄ vara praktiskt lagd, dÄ det kommer till hur jag lÀr mig att göra saker. Jag jobbar med hjÀrta och kÀnsla, men det kommer jag inte lÄngt med, dÄ det gÀller husbyggen, fordon eller trÀsnickerier.

Min morfar var ju hÀndig, Àven han. Men med andra saker. TrÀsniderier, virka, sticka, göra fiskenÀt.

Har ocksÄ hört nÄn historia om en uppfinning han gjorde dÀr dom bodde dÄ mamma var liten. NÄn apparat av nÄt slag som han satte pÄ husvÀggen, för att kunna fÄ upp vatten till huset.
Hur den funkade i praktiken, vet jag inte, men att det fungerade, det vet jag.

Jag tycker att det Ă€r fascinerande nog, att det finns mĂ€nniskor som kan lĂ€sa ett sprĂ€ngschema och förstĂ„ hur det ser ut och varför. Hur skulle det ens vara möjligt för en som jag, som inte fixar kartlĂ€sning en gĂ„ng, hahaa…

DĂ€remot sĂ„ vet jag att jag Ă€r duktig pĂ„ att beskriva saker som ska göras. Och jag vet idag, varför jag gör det. För att Ă€ven jag, skulle vilja ha det presenterat pĂ„ det sĂ€ttet. Men vi lĂ€r oss ju alla pĂ„ olika sĂ€tt. SĂ„ det som Ă€r bĂ€st för mig, kanske inte alls, fungerar för dig. Hm…

NÄja, huvudsaken man vet vad man gör, och hÄller sig ifrÄn sÄnt som Àr dömt att misslyckas. Det kan man överlÄta pÄ andra att göra, dom dÀr, som vet hur, det ska göras. En sak vet jag,  utan att fundera, alla Àr vi bÀst, pÄ nÄt. Vad det sedan Àr, ska jag lÄta vara osagt.

Ha en fin tisdag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.