Sedvanlig svĂ€ng, idag! 🚌

TvĂ€ttade hĂ„ret i sjön, alldeles nyss. Kan tala om att det var inget att vara avundsjuk pĂ„. Brain freeze, big tajm. NĂ€r du satt ditt balsamet sĂ„ Ă„ngrar du dig, för du vet att det krĂ€vs lite mer vatten pĂ„ den, för att fĂ„ ut det đŸ„¶

Men bara för att det Àr kallt nere pÄ vÄr sida, sÄ behöver det inte betyda att det Àr kallt pÄ badstranden. Allt beror pÄ hur vindarna blÄser, fÄr man in ytvattnet sÄ kan det kÀnnas bÀttre, pÄ grunt vatten, i alla fall.

Nu var det dock nÄgra dagar sedan vi hade nÄn vidare vÀrme i luften. SÄ idag Äker vi pÄ sedvanlig tur till Arvidsjaur. Kommer ihÄg somrarna hÀr, som barn, det innebar nÄn shoppingresa med ett helt gÀng med semesterfirare.

Det var dom som hade stugorna hÀr, runt omkring, som samlade ihop sig och sedan Äkte vi till smÄ byar, dÀr det var klÀder som lockade dom Àldre, vi barn drogs nog mer Ät godis och smÄ, plottersaker man kunde hitta i sommarstÄnd pÄ marknader.

GlommerstrÀsk, hade nÄn loppis och Arvidsjaur, var inkluderad i resandet. DÀr kunde man fÄ sig ett par nya skor eller nÄn T-shirt, av mamma och pappa. Idag Àr det inte riktigt samma sak. Det Àr sÀllan du hittar den dÀr lilla butiken, som faktiskt inte, har samma sortiment som övriga stÀllen.

DÀr du kunde fÄ vara snudd pÄ, ensam om att ha den dÀr tröjan eller prylen, som inte fanns nÄn annanstans, inte i din, egna lilla vÀrld, i alla fall. Det var pÄ en sÄn resa jag fick mitt första skelett. Nyckelringen med ett benrangel som hade röda eller gröna ögon. Det ska böjas i tid det som böjt ska bli.

Tror by the way, att det var just i Arvidsjaur jag hittade dessa skelett, för nÄt Är sedan eller tvÄ. Det trÄkiga Àr vÀl att det förmodligen var pÄ Dollarstore, vilket innebÀr att det Àr mer Àn en dussinvara.


Hittade ett litet Ă€gg som fick följa med frĂ„n kylskĂ„pet hemifrĂ„n och hit. Kunde inte lĂ„ta bli att rita lite pĂ„ det och tagga The queen of Rote i ett inlĂ€gg pĂ„ FB. Äggleverantören, ni vet.

Sally byggde korthus igÄr kvÀll och ville att jag skulle föreviga hennes bygge, sÄ nu fÄr hon det inlagt hÀr med.


Önskar er alla en fin tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Blir pĂ„mind om min barndoms stug-somrar i östjĂ€mtland. 😃
    Vi drog till Hammarn (Hammarstrand) för allehanda shopping.

    🃏 Proffsigt korthus! 🃏

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.