Vad gör dom, på riktigt 😲

Vi har ett jäkla djurliv här ute på tomten. Igår tror jag att sorgmantlarna höll på invardera stället. Det var ett evigt flärpande i luften. Tassade på tå, fram mot en av dom, för att försöka få en bild av spektaklet.

Jo, här är en av dom, även om det nu inte alls, blev världens bästa foto.

Trots detta satt jag ute och åt lunch, plötsligt fick jag en lunchgäst. Hm… ja inte för att jag älskar getingar, men så länge dom håller sig från ansiktet, och kommer i väldigt små formationer på en till två stycken, så gör det ingenting.

Här skulle jag dock inte vilja vara med…vad gör dom, på riktigt 😲

 

Winstone fick äntligen den där duschen jag skulle gett honom förra helgen. Man passar ju på då han kan ligga ute och torka upp. Det tar sin lilla tid.

Efter middagen tog vi ut den lilla orangea…läs Camaron, och körde en sväng. Tog oss bort till Strömpilen där jag tyckte att vi kunde köpa oss en glass. Trodde i min enfald att hamburgerplacet skulle kunna ha mjukglass, men nopp.

Går in för att köpa en bägare där ute där dom har mat, fika och annat. Det gick inte heller bra, dom hade hunnit stänga. Så jag fick minsann gå in på Ica för att köpa en glass stackare. Fiskmåsarna slapp vi då i alla fall, där vi satt på träaltanen.

2 yngre killar stod och fiskade. Och då kom jag att tänka på en man, som bodde rätt över gården på stället där min brukare bodde tidigare. Han tog spöet på axeln och gick ner till älven för att fiska, några gånger i veckan. Och han kom sällan hem, lottlös.

Den mannen ar driftig, kanske i överkant då han även grävde upp jorden nedanför balkongen och vi stod med spänd förväntan och undrade vad som nu skulle bli. Det dröjde ett bra tag, innan vi blev varse…han hade sått potatis där. Haha…undrar just vad Bostaden tyckte om det.

Eller så struntade dom i det hela, eftersom det 2 år senare, blev dräneringsarbeten och annat, så allt grävdes upp.

Ser ut som om vi ska försöka njuta av denna dag, för imorgon, kan det bli blött. Det börjar dra ihop sig till jobb, rutiner och vardagslunk. På måndag börjar man igen. Men, som vanligt är det inget jag gruvar för. Efter 5 veckor längtar man lite efter mera struktur, ön vad man haft. Sen hjälper det ju till, att man älskar det man jobbar med 💖

Ha en fin fredag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten