Sebastian Klausen, en fiktiv figur eller đŸ€”

Efter jag lagt ut mitt inlÀgg igÄr morse, sÄ ringde det plötsligt pÄ dörren. Snacka om att man blev snopen, det Àr inte varje dag det plingar pÄ hÀr, inte sÄ dÀr oförhappandes.

Utanför stÄr en man som pratar knagglig engelska, lika knagglig som jag och jag har alla mina taggar utÄt.

Förberedd pÄ att bli tillfrÄgad om att köpa tavlor, eller att fÄ frÄgan om han kan komma in och lÄna toaletten eller nÄt sÄnt dÀr. Men sÄ var inte fallet.

I maj, i Är, skrev jag om en kvinna frÄn Amerika, som kontaktat Nicco, med en frÄga om det fanns en Sebastian pÄ vÄr adress. Denna Sebastian Klausen, hade tydligen en bÄt till salu, och pÄ fraktsedeln, stod vÄr adress.


Och nu förstÄr ni, ville denna man, prata med en Sebastian, och kolla in Katamaranen som var till salu. Samma sak den hÀr gÄngen, Sebastian har uppgett vÄr adress.

Mannen som kommer frÄn Tyskland, sÄg uppenbart förvÄnad ut, dÄ jag förklarade att det inte finns nÄn Sebastian hÀr, utan det Àr ett ett försök till bedrÀgeri. Jag sa ocksÄ att jag skulle ringa Polisen, Àven om jag inte trodde att dom kan göra sÄ mycket.


Mannen sa i alla fall att han inte Äkt upp hit bara för bÄten, utan han var vÀl pÄ nÄn typ av semesterresa och tÀnkte passa pÄ att kolla in bÄten. En bÄt som hans pappa, förövrigt Àgt för 15-20 Är sedan, och han var sugen pÄ att köpa tillbaka den.

Jag ringde Polisen, och att bara anvÀnda vÄr adress pÄ en faktura, Àr inget bedrÀgeri, för vÄr del, dÀremot om nÄt av vÄra namn, hade anvÀnts. Och dom som borde anmÀla detta Àr hon i Amerika samt mannen frÄn Tyskland. Och detta ska dom göra i sina respektive land. Polisen tyckte ocksÄ att det var bra att jag skrivit om detta förut, alla sÀtt att försvÄra för förövare Àr bra. Om man Àr smart och googlar innan man gör upp affÀrer, sÄ kan man ibland, hitta bÄde ett och annat.

Jag roade mig med att googla Sebastian Klausen igĂ„r, och han har en annons ute nu, pĂ„ en bĂ„t, hör och hĂ€pna. SĂ„ tips frĂ„n mig…köp den inte utan att ha kollat upp killen innan. Sebastian Klausen Ă€r dessutom en fiktiv figur i en film som heter KlĂ€ttertjuven, jojo.


Sen kan jag ju inte veta om det finns en Àkta Sebastian Klausen, som sÀljer bÄtar och bilar pÄ ett seriöst sÀtt. Eller om det Àr ruffel och bÄg med alla annonser dÀr hans namn finns med. SÄ dÀrför, kolla upp innan ni öppnar plÄnkan.

Idag Ă€r det i alla fall kaffets dag, om ni missat det. Jag vet inte jag, vi dricker ju redan sĂ„ mycket av den varan sĂ„ jag undrar om man ska trycka en extra kopp, just idag, eller om det rĂ€cker med det vi redan kommer att dricka. Fast gott Ă€r det i alla fall â˜•ïžđŸ˜‹

 

Hoppas pÄ en fin dag, för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Bart

  Hello Maria,
  Many thanks for your warning about Sebastian Klausen! He is active again, this time trying to sell a very special car, a 1961 Lancia Flaminia Sport. He invited me to come over to his, your (!), address to see the car. Alternatively, he could arrange for the car to be sent to my address in Holland. In that case, I only need to pay 50% transport fees upfront, the rest after inspection of the car. Sounds familiar to selling a boat!
  Given the value of the car, I would have jumped on the train immediately and knocked on your door, if only ’Sebastian’ communicated a little more convincingly. But unfortunately I won’t be coming over to your place to celebrate my purchase of an automotive masterpiece at a very, very good price.
  Kind regards,
  Bart

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Ojoj, he does not seem to give up, Sebastian Klausen. No Bart, we have no vehicles for sale, even though we own some cars. It’s good that you googled before you made any payment, I will continue to tag his name, so more people can see what he is doing, if they now google, of course. Thanks for your comment, Bart!

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.