1 kĂ€nsla, inget annat 😏â˜șïžđŸ˜…đŸ˜ł

Man Àr vÀl aldrig sÄ törstig, kaffesugen eller hungrig, som dÄ man INTE fÄr Àta eller dricka nÄt, överhuvudtaget. SÄ var min förmiddag igÄr, och hÀr sitter man och tycker synd om sig sjÀlv, för nÄgra timmar. Jo, det finns ju dom som faktiskt inte har nÄt att Àta pÄ dagar, sÄ det Àr svÄrt att fÄ medlidande, för min lilla stund utan nÄnting att förtÀra.

Men sen var det kÀnslan över att behöva göra detta. Jag fasar varje gÄng, fast, det Àr bara 1 gÄng som var fruktansvÀrd, och det var min första gÄng ever. Den gÄngen strulade apparaten, kameran funkade inte, det byttes saker och blablabla, samtidigt som jag ligger dÀr och tror att jag kommer att kvÀvas, utan att dom sÀger ett enda ord till mig.

Jösses, man vill ju veta om jag ska kvÀvas under en minut eller om det Àr en kvart bort. Det kÀndes verkligen som att genomlida ett övergrepp. Och vem vet, nÄn minut till sÄ kanske jag hade slitit upp slangen sjÀlv, jag började fÄ panik.


NĂ„, nu har jag en lĂ€kare som vet precis vad han gör. Jag hann prata med sköterskan innan och sa att hon vĂ€ldigt gĂ€rna fĂ„r hĂ„lla mig informerad om vad dom gör. Hon erbjöd mig en bedövningsspray, som kan ta bort vĂ€rsta kĂ€nslan, och jag tackade ja. Sen kommer lĂ€karen in, hon sĂ€ger det till honom, han tittar pĂ„ mig och frĂ„gar… Ă€r du sĂ€ker, vet du vad, det kommer att ta nĂ„n minut sen Ă€r det klart…tjopptjopp typ.

Ok, sÀger jag med en gÄng, vi struntar i den, vi kör, och det gjorde vi. Och ja, det Àr fortfarande vedervÀrdigt men, sÄ var det dÀr med kÀnslan. Som Nicco sa, för lÀngesedan,dÄ jag sa nej, du kan inte bada nu det Àr bara 13 grader. Ja vadÄ, det Àr ju bara en kÀnsla.


Prova nĂ€sta gĂ„ng i ska göra nĂ„got mindre kul, kanske tandlĂ€karen. Intala er sjĂ€lv, om att det Ă€r en kĂ€nsla, och det Ă€r ju sant. Det Ă€r sĂ„ man kĂ€nner men vĂ€ldigt kortvarigt, det gĂ„r över, dom vet vad dom gör. Åtminstone Ă€r det ju vad vi fĂ„r tro och hoppas.

NÄ, efterÄt sa han att tyvÀrr, cellförÀndringen Àr kvar, sist han kollade var dom lÄgaktiva, och förmodligen Àr dom det nu ocksÄ, och i sÄ fall, föreslog han att jag fÄr sövas och dom plockar bort dom dÀr cellerna. DÄ behöver jag inte genomgÄ denna gastroskopi varje Är, utan med lÀngre mellanrum.
Är det inget att bry sig om sĂ„ fĂ„r jag tillbaka igen, nĂ€sta Ă„r och lalala… NĂ„ja, nu Ă€r det bara att vĂ€nta och för denna gĂ„ng Ă€r det dĂ„ bortgjort.

Jag dementerar mina namnförslag pÄ hundarna igÄr. Annelie kommenterade inlÀgget och skrev att det var Milou, som lÄg ensam i köket och hÀr har ni dÄ Mattis, rövarkungen, den mörkare av dom, och Torven som ligger nÀrmast.


Nu hukar jag mig för eventuellt slag pĂ„ skallen, för att jag skrev fel…igen, haha.

Vi kommer att fĂ„ hit Sally pĂ„ höstlovet. Hon landar pĂ„ mĂ„ndag och Ă„ker hem pĂ„ söndagen. Fast halloween helgen har dĂ„ hunnit passera, men vi kan ju Ă€ndĂ„ ha lite mer, spöklikt hemma Ă€n normalt, den veckan, hehee…

Gissa om jag fÄtt förslag pÄ hur jag skulle kunna styla. Gustav tyckte att vi kunde ha det sÄ hÀr.


Elisabeth hade andra idéer.


Theresé tips.. om dom kommer hit och grÀver upp vÀgen igen, inte otroligt, haha.


Och jag kontrade med tips jag fÄtt av Nicco, för nÄt Är sedan.


Moahaaa…

Åh kolla, de var ju vĂ€ldigt likt mig, nĂ€stan sĂ„ hĂ„rfĂ€rgen stĂ€mde in, haha.

Nu har mÄlaren varit hit och pÄbörjat arbetet i tvÀttstugan, han rÀknar att vara klar pÄ tisdag. Underbart SÄ nu ska ja mejla han som skulle göra golvet och höra dÄ han har tid med det.

Hoppas pĂ„ en fin och snöfri fredag, för er alla! Jag hĂ„ller min tumme pĂ„ att vi slipper snö ❄  idag, för annars förlorar jag vadet med Elisabeth. Hon trodde att det skulle komma snö 20 oktober och jag, 1 november đŸ„¶

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Anna Holgersson

    Huuuuuuuuu för alla mĂ€rkliga undersökningar! Just den dĂ€r har jag sagt att dom fĂ„r söva mig eftersom jag slĂ„ss vid svalgprov
 inget jag Ă€r stolt över det Ă€r ren reflex! Ta bort alla konstiga celler! Bara bort med dom! Kram //a

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Ja jösses, jag hĂ„ller med, ta bort dom bara, inget att spara pĂ„ 😁 Dom dĂ€r reflexerna Ă€r inget att leka med, pĂ„ riktigt. Det Ă€r ju lite som att nĂ„gon hĂ„ller huvudet under vattnet, fast hĂ€r vet man om det… och vet att man blir uppslĂ€ppt men… jobbigt. Kram //Maria

  2. Helena Nilsson Springare

    Tur att du Ă€r sĂ„ lugn av dig.. Skönt att det Ă€r gjort nu och hoppas du fĂ„r vara frisk ❀
    Min granne har skickat ut ett skelett pÄ sin altan och av nÄn anledning sÄ tÀnker jag pÄ dig nÀr jag ser det haha.. Ses snart hoppas jag. Kram

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten