Djurliv både här och där..

Emma, syrran, skickade en bild från deras hus i Hissjö. Hon anser att dom har lite mer djurliv där, än här på Västerslätt. Jo, rådjur och grävlingar, har jag faktiskt aldrig sett, här utanför. Nu på morgonen var det rådjur, som underhöll henne.


Vi har mest fåglar, en och annan katt, harar, kaniner och hundar, förstås. Räv har vi skådat och faktiskt, fast det är väldigt sällsynt, så har det passerat nån älg också.

Apropå älg, Theresé och sällsynt, så är det väl ytterst sällan man har närkontakt med dom. Vet att jag visat detta förut, men… Theresé lyckades ju fånga Sally, Gustav och en älg på bild uppe i stugan. Där var det nära, minsann.

Då Theresé var liten kunde man allt se hästar, lite då och då, men då stallet flyttade från K4, så blev det slut med att se dom här på gatorna.

Tråkigt väder blev det igår. Ja, jag tycker att det räcker nu. Snö och ljus i alla ära, men den kan ställa till med bekymmer också. Det blir svårare att ta sig fram, det ska skottas och sen ska det skottas efter traktorernas framfart, bilen ska sopas och gården ska hållas efter.

Jo jag vet, man kan flytta, vi har alla val, och vädret är det ingen som rår över, eller kan välja. Men man kan alltid önska, eller längta till vår och sommar. Jag längtar mest till asfalt, som vanligt, haha. Då man slipper tänka på risken att halka.


Familjen Hällsten-Söderberg, lämnade Umeå igår morse och det blev lite som jag skrev igår. Vi gjorde inte så mycket mer än att åka med sopor och Åke skottade med lill traktorn. Själv har jag varit ut och stödskottat nu på morgonen.

Måste fixa lite saker från affären. Såg en vädjan på fejjan, om en 80 årig kvinna som tappat bort sin käpp, och undrade om någon hade en att undvara. Jag tänkte först låta nån annan lösa det, men jag är som jag vart. Jag kunde inte låta bli att sluta tänka på hur svårt det kan vara att ordna saker själv. Alla kan vi ju göra nåt för att hjälpa andra. Jag tror att man får igen det, på ett eller annat sätt.

Så nu, mina vänner ska jag ringa till henne och höra om det ordnat sig, eller om jag ska göra en utryckning och samtidigt fixa det jag behöver från affären. Och med det önskar jag er alla en fin måndag!

Maria Lundmark Hällsten