Åke ringde 📞 och berĂ€ttade vad som skulle hĂ€nda om…

Ja inte kom det nÄn traktor och tog undan snöhindret dom hyvlat upp pÄ vÄr in och utfart igÄr. SÄ jag fick ta gÄng och cykelbanan ut till friheten. SnÀvt, men det gick.

NÀr det blir sÄn dÀr snö eller rÀttare sagt, isklumpar, och dom kör 3 gÄnger med hyvel, sÄ kan vi inte ta bort det för egen hand. Det Àr alldeles för massivt. Och vi har ingen traktor med skopa, att kunna lyfta upp det nÄnstans.


NÄ, jag kÀnde mig lugn med att dom skulle komma och ta bort det, det brukar dom göra dÄ det Àr sÄn dÀr snöröjning pÄ gÄng.

Jag anvĂ€nde ett av mina presentkort och köpte en till, tadaa….Giorgio Armani, nu klarar jag mig lĂ€nge đŸ„°

Gjorde en svÀng inne pÄ Expo, dÄ jag ville byta ut mattan vi har under teverumsbordet. Ingen stor sak utan den tÀcker bara lite mer Àn bordet. Jag hittade en, inte sÄ mÀrkvÀrdig men den fÄr duga.

DÀrinne trÀffade jag en Eva-Marie, en vÀn frÄn förr i tiden. Ja, vi har ju trÀffats en gÄng per Är tillsammans med Annica, men i pandemitider, har vi stÀllt in dom trÀffarna. SÄ det var kul att stöta pÄ henne och vi gjorde en vÀldigt snabb, uppdatering pÄ livet i detta nu.

DĂ„ jag kommer hem Ă€r Åke hemma och isklumparna ligger kvar dĂ€rute Jag funderar pĂ„ vĂ€gen in, vem man ska ringa om skottningen StĂ€ller ifrĂ„n mig sakerna och Åke berĂ€ttar dĂ„ att han ringt till Kommunen och vĂ€drat sina Ă„sikter och talat om vad han tĂ€nkt göra om det inte kommer nĂ„n och tar bort det dĂ€r.

Ja, han hotade inte med vĂ€rre saker Ă€n att han skulle styra ut snön i vĂ€gen, det Ă€r ju det enda vi KAN göra. Tjejen i andra Ă€nden sa att dom aldrig hyvlar vĂ€g utan följe traktor, mja, det kan hon ha rĂ€tt i. Men… inte förrĂ€n tredje gĂ„ngen dom passerade och uppenbarligen sĂ„g dom inte ens vĂ„r infart pĂ„ grund av all snö, sĂ„ den glömdes bort.

Fast nu dröjde det faktiskt inte sĂ„ lĂ€nge innan det det kom en traktor, WOHOO 🙏 Och det tog 45 sekunder för honom att ta bort skiten som legat dĂ€r i 6 timmar. TĂ€nk vad enkelt det hade varit om dom gjort det med en gĂ„ng. Men nu var det inte sĂ„ och inget att dividera vidare om, Ă€r tacksam för att problemet Ă„tgĂ€rdades.


Winstone firades, han fick goÂŽmaten till middag, sĂ„n dĂ€r ask med kött i gelĂ©, som han kan fĂ„, 1 gĂ„ng per Ă„r, typ. Och sedan, till kvĂ€llen, ett godis ben. Han Ă€r sĂ„ himla försiktig, ingen som bara roffar Ă„t sig, och dĂ€rför var jag lite i chock, över att han ens plockade mackorna frĂ„n vĂ„rt matbord. Han puttar inte ens upp en dörr om den bara stĂ„r pĂ„ glĂ€nt…det finns ju inte, Krigar Winstone, haha.

Sen blev det en sista kvÀllsprommis med mig sjÀlv och en pÄse kartong till Ätervinningen, innan soffhÀng framför dator och teve.

Nu tÀnkte jag ut i kylan och fixa lite mer steg till stegmÀtaren. Och efter lunch, ska jag ut en svÀng till. Det var nÄn pÄ fejjan som efterlyste tyger till ett projekt. Och tyger finns det hÀr. Hon gÄr pÄ Konsthögskolan och tygerna ska anvÀndas till en textil bonad som ska bli en hyllning till all vÄrdpersonal, doktorer, lÀkare och sjuksköterskor som arbetat och fortfarande arbetar under denna pandemi.
MĂ„ste ju frĂ„ga henne vart detta sedan ska komma upp och om det Ă€r nĂ„t man kan fĂ„ se. Vilket projekt đŸ€©

Avslutar med lite bilder som Nicco skickat, med lill Winstone pÄ, Man har glömt bort hur han sÄg ut utan sin krage. Hoppas pÄ en bra dag, för er alla.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.