Den skrattar oss rĂ€tt i fejjan đŸ€ŁđŸ„š

Har varit med i tidigare diskussioner om Àgg. Jag har Àven skrivit inlÀgg om det, förut. Det handlade om varför vissa Àgg Àr sÄ förbenat svÄra att skala.

Jag kan förstĂ„ att det kan finnas olika orsaker till det. Min farfar med sina 300 höns, sa att det berodde pĂ„ födan. Och andra sĂ€ger att det beror pĂ„ hur man kyler ner dom kokta Ă€ggen. Och det finns sĂ€kerligen andra orsaker ocksĂ„… tell me about them!!

NÄ, dÄ undrar jag om den andra teorin, om nedkylningen, inte stÄr och faller om ni kikar pÄ mina kokta Àgg. Tagna ur samma kartong, kokta i samma kastrull, med exakt samma koktid och dom Àr nedkylda, tillsammans. Liggandes skal och skal ihop, likt barren pÄ ett trÀd som sitter ihop, som fastlimmade.

Av 4 kokta och skalade Àgg var det 1, som inte ville tillhöra den övriga gruppen. En outsider.

 Den vill framhÀrda att koktid, och nedkylning, inte har med saken att göra. Och den skrattar oss rÀtt i fejjan.

Blev lite stolt över mina steg igÄr. Sen vet jag att det Àr svÄrt att fÄ till precis alla steg jag gÄr pÄ en dag. Jag har ju inte mobilen fastlimmad pÄ mig. Men det blir verkligen utmanande, man kan inte lÄta bli att titta hur mycket man fÄtt ihop, och sedan vill man jÀmna ut sÄ man lÀgger till, nÄgra sista steg, bara för att.

FĂ„r se nu om man lyckas trava ihop nĂ„t liknande idag…utmaning pĂ„ G.

Tog lite eftermiddags bilder, dÄ mörkret hade börjat lÀgga sig.

Och apropÄ bilder, sÄ skrev syrran, Emma, att VK hade publicerat en av mina norrskens bilder, i papperstidningen i mÄndags, kul. Ska se om jag fÄr tag i en mÄndags tidning.

Ha en fin torsdag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annelie Wallmark

    Var glad, ju fĂ€rskare Ă€gg desto svĂ„rare att skala och det tar rĂ€tt lĂ„ng tid innan de blir lĂ€ttskalade. Gubben brukar ta Ă€gget i handen, en bordskniv som han snabbt o hĂ„rt klyver Ă€gget i tvĂ„ delar med. Bara att gröpa ur med skeden sedan. De gĂ€ller ju att de Ă€r hĂ„rdkokta dock 😂

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Fast farfars hade ju fĂ€rska Ă€gg dagligen dags, sĂ„ dĂ€rför tĂ€nker jag att teorierna kan variera. DĂ„ gör din gubbe som min pappa alltid gjorde, haha. Jag var lĂ€tt impad av honom đŸ€©

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten