Skillnad pĂ„ glutta 😎 och glo đŸ•”ïžâ€â™€ïž

ApropĂ„ min döende bil, eller döende, den kan ju ha en tillfĂ€llig dipp och sedan komma tillbaka, i bĂ€ttre skick Ă€n ever, men…

Min trippel löks tulpan, lever i alla fall. Köpte tvÄ krukor, samma storlek, samma dag. En stÄr pÄ jobbet och min, hÀr hemma.

Den pÄ jobbet Àr 3 gÄnger sÄ hög och har redan slagit ut sin första tulpan, som Àr lika stor som min kupade hand, och hunnit tappa den ocksÄ.

Den jag har, ser ut att ta livet lite lÄngsammare. Det var först i förrgÄr man började ana fÀrgen pÄ en av tulpanerna. Och den Àr inte i nÀrheten av att vara lika hög som den pÄ jobbet. Fast fina Àr dom, vilket som.

Tror jag ska spara lökarna sedan och sÀtta ut nÄnstans pÄ sidan av huset. Med mina orangea fingrar kanske det vÀxer upp en fjÀllbjörk dÄ, hehe.

Ser pĂ„ alla hus nere pĂ„ Öbacka Strand, dom som ligger utmed Ă€lven. Undrar hur dom ser ut dĂ€rinne? Och vilken utsikt dom har, mĂ„nga av dom, i alla fall. NĂ€r jag passerade ett av husen i förrgĂ„r, sĂ„ noterade jag att innehavaren av en lĂ€genhet pĂ„ nedre plan, hade satt för alla fönster, nerifrĂ„n och upp, med dekorplats, typ sĂ„n hĂ€r, som vi har pĂ„ vĂ„r ytterdörr.

Jag slogs av en första tanke, att dom mÄ ju bli deprimerade av att bo sÄ dÀr utan att kunna se ut. Fast sedan pÄminde jag mig sjÀlv om att dom som bor dÀr vill förmodligen ha det pÄ det sÀttet. Och det mÄ dom ju fÄ ha dÄ, hur trÄkigt jag Àn mÄ tycka att det skulle vara.

Man förstĂ„r vĂ€l att det inte Ă€r kul med nedre plan, och alla som passerar dĂ€r utanför fönstren. Vi har pratat om detta, för inte sĂ„ lĂ€ngesedan. DĂ„ Nicco och David var hĂ€r. Jag tycker nĂ€mligen inte att man ska titta in genom andras fönster. Fast…haha…

Jag kan till och med tycka att det Ă€r stört med alla som gĂ„r förbi utanför oss och stirrar in. Jag hör ju min egen röst i huvudet dĂ„ det hĂ€nder …. -Vad fan vill dom, kĂ€nner jag er, vad glor ni pĂ„…

Fast jag Àr inte sÄ elak som jag lÄter i mina tankar. Jag förstÄr vÀl ocksÄ att man tittar för att man tycker nÄt ser fint ut, man drömmer, man kanske ser nÄt lustigt, det Àr ju inte sÄ att dom söker ögonkontakt eller att dom ens ser att jag ser dom.

Nog kan jag glutta pÄ andras hus, fast mer pÄ avstÄnd, och jag vrider inte pÄ skallen dÄ jag passerar. Jag tittar mer pÄ lampor och gardiner, eller sÄ kollar jag in deras gÄrd och hur dom har lagt fina stenar eller byggt staket och grejer. Man kan fÄ bÄde tips och idéer och man kan Àven se saker som man kanske borde undvika. Jo faktiskt, det Àr skillnad pÄ att glutta och att glo, tÀnker jag.

Kommer ju ihĂ„g dĂ„ Lennart satt pĂ„ bron, hur mĂ„nga gĂ„nger satt inte vi vid köksbordet, och blev lĂ€tt stressade av alla dom som till och med stannade och tittade. Innan ljuset gick upp för oss, det var ju Lennart, dom kollade in och inget annat 😅

ApropĂ„ gĂ„rdar, jag sa till Åke, vad jag skulle vilja ha hĂ€r ute. Törs nĂ€stan inte sĂ€ga det men… hade det inte varit rĂ€tt coolt med en orange telefonkiosk, och dĂ€r kunde Bengan stĂ„ och ringa till folk.

Den hade dessutom matchat dressinen, tĂ€nker jag. Hm…

Tipsa gÀrna om ni vet att nÄt fint exemplar.. Vet att dom finns att köpa nya, fast i retrostil, superfina men inte riktigt vad jag tÀnkt mig. Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten