Är det idag, eller đŸ„ł

Är det idag man skulle ha bakat gáhkku, och VARFÖR just den 6 februari.


Mja, man kan ju fira Samernas nationaldag. Den 6 februari 1917, sÄ samlades för första gÄngen Samer över nationsgrÀnserna för att diskutera gemensamma frÄgor. Det var ett historiskt viktigt möte, dÀrav Àr den 6:e februari Samernas nationaldag.

Gjorde rockad pÄ en massa tavlor igÄr. Och jag undrade hur det kan komma sig att med den mÀngd tavlor vi har, och som suttit utspridda pÄ alla vÀggar. SÄ finns det sÀllan en spik eller krok dÀr man skulle ha velat haft en.

Hittade en hund i garderoben. Trodde först att det var ett utkast som Helge gjort, pĂ„ Åkes hund Bronco, men den stĂ€mde inte sĂ„ dĂ€r jĂ€ttebra. FrĂ„gade Åke som sa att det förmodligen var en mall, till en vindflöjel som nĂ„n lagt in bestĂ€llning pĂ„.

Och ja det kommer jag ju ihÄg, dÄ han sa det. Helge Jean Ragnar, ritade och Nicke gjorde flöjeln. Sak Àven ha funnits en pÄ Bronco, men vart den tagit vÀgen, vet vi inte. Kan hÀnda att den vart satt pÄ stugan i KittelfjÀll och dÀr blev den kvar.

Eller sĂ„ poppar den upp nĂ„nstans i gömmorna…vem vet đŸ„ž

Blev taggad i ett inlÀgg av Marky, kille som bo pÄ Filippinerna. I inlÀgget ska det Àtas surströmming. Jo jag förstÄr att folket runt om i vÀrlden förfasas över denna illaluktande fisk, men har ni sett ett klipp dÀr dom Àter surfisken som den ska Àtas Inte som i alla klipp dÀr dom helst ska ha burken under nÀsan och sedna Àta dom direkt ur burken.

Om det Ă€r Ă€ckligt innan sĂ„ inte blir det dĂ„ bĂ€ttre. JodĂ„, jag informerade honom att fisken luktar faaan đŸ’©, inte alla som Ă€ter den, inte vi heller, men… den Ă€ts med tillbehör, och lukten Ă€r inte sĂ„ mycket av smaken, som ska vara salt och kanske inte sĂ„ mycket mer.

Är inte det lite som kĂ„ldolmar och kĂ„lpudding Inte luktar vĂ€l det gott… men det smakar fantastiskt 😋

NĂ€, nu kanske man ska göra sig en inköpslista och Ă„ka upp pĂ„ Kvantum och veckohandla. MĂ„ ju kolla receptet pĂ„ gĂĄhkkun ocksĂ„. Och javisst ja, inte att förglömma. Sally, barnbarnet ska vara pĂ„ teven ikvĂ€ll, klockan 18 pĂ„ tvĂ„an đŸ€©


Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten